Кокоши трън Причините за поява на кокоши трън на ходилата

...
Кокоши трън Причините за поява на кокоши трън на ходилата
Коментари Харесай

Стопява Мазоли И Кокоши Трън, Край С Разширените Вени! Има Го Във Всяка Аптечка, Но Не Го Пийте! Стрийте Малко

Кокоши бодил

Причините за поява на кокоши бодил на ходилата са нарушената обмяна веществата на кожата или по този начин наречения човешки папилома вирус. Но не е изключено казуса да се появи и директно след носенето на прекомерно неуместни и тесни обувки.

Най-често се появява по ръцете и стъпалата, само че въпреки и рядко, може да се образува и на други места. Проблемът при тях е, че врастват изключително надълбоко в кожата и по този метод предизвикват болежка и дискомфорт. Ако не бъдат лечение в точния момент, те могат да се разраснат и да станат повече от един на брой.

Как да си създадем самитинктура от аспирин против кокоши бодил, разширени вени и мазоли

За лекуването на кокошите тръни се изисква доста неизменност и непримиримост. Понякога прекъсваме процедурите, мислейки си, че сме се отървали от казуса, само че той се появява прекомерно бързо още веднъж, написа zdravno.bg. Когато средствата, закупени от аптеката не ни оказват помощ, може да се обърнем към националната медицина, която ни дава една доста ефикасна рецепта за смес от аспирин, с която да излекувате кокошия бодил от ходилата си.

Рецептата с смес от аспирин

Купете си от аптеката 10 таблетки аспирин, които да разтворите в 250 мл 70 процентен алкохол. Направете разтвора в стъклен съд и го оставете да престои към два дни. Преди да започнете процедурата, накиснете краката си в леген с топла вода и след към пет минутки натъркайте хубаво със сода за самун. След това ги подсушете хубаво и вземете към този момент готовата смес с аспирин. Разклатете хубаво съда и потопете марличка в сместа, която поставете върху засегнатия сектор. Прикрепете я добре и увийте с найлонче или стреч фолио, тъй че да не се размества. Хубаво би било да обуете подобаващ чорап върху компреса. Оставете лечебната смес да работи през цялата нощ. На сутринта измийте краката още веднъж с топла вода и натъркайте със сода. Подсушете добре и го намажете с прясно изцеден сок от лимон. Намажете с лоен, подхранващ крем, или най-добре с глицерин.Само след 10 дни, мъчителния кокоши бодил ще бъде отхвърлен.

Същата процедура с смес от аспирин може да прилагате в случай че имате и неприятни мазоли по ходилата. Ако спазвате същата процедура, още веднъж ще имате гладка и здрава кожа. Ако страдате и от мъчителни разширени вени, може да нанесете малко количество от тази лечебна примес,хубаво намажете мъчителния сектор и единствено след към час, към този момент ще сте не запомнили за болката от това заболяване. Не забравяйте, че навременното лекуване дава максимален и бърз резултат при отстраняването на неприятния кокоши бодил.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР