КОКО Шанел веднъж каза: Кристобал Баленсиага е последният истински шивач.

...
КОКО Шанел веднъж каза: Кристобал Баленсиага е последният истински шивач.
Коментари Харесай

Скандалният Balenciaga някога беше обичан от кралските особи на Обединеното кралство… преди да продаде чанти за боклук за £1,5 000 и да възрази заради „отвратителната“ фотосесия

КОКО Шанел един път сподели: „ Кристобал Баленсиага е последният същински шивач. Останалите сме просто дизайнери. “ 

В нова драма на Disney+ за живота му, мистериозният фешън дизайнер - който беше толкоз персонален, че мнозина имаха вяра, че не съществува - ясно демонстрира, че счита, че е единственият човек, който би могъл да ръководи сполучливо Balenciaga.

След като Ив Сен Лоран пое Christian Dior, когато последният умря през 1957 година, Кристобал сподели: „ Винаги съм намирал това за непоносимо. Как биха могли другите да се подписват с моето име?

„ Сигурен съм, че Balenciaga не може да продължи без мен. “ И може би е бил прав.

Името Balenciaga към този момент е станало по-синоним на безвкусни, безвкусни дизайни, от които Кристобал – който искаше „ изтънчена елементарност “ – би се срамувал.

От 2012 година насам Balenciaga е очевидец на правосъдна борба за £6 милиона сред своята компания-майка Kering и някогашния изобретателен шеф Никола Гескиер и нещата се утежниха от зле, откогато „ морално противоречиви...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР