Коко Гоф е новата носителка на трофея от WTA 1000

...
Коко Гоф е новата носителка на трофея от WTA 1000
Коментари Харесай

Домакините ликуват: Гоф обезоръжи Мухова и вдигна първа WTA 1000 титла в Синсинати!

Коко Гоф е новата носителка на трофея от WTA 1000 шампионата в Синсинати. Американката в никакъв случай до този миг в кариерата си не бе достигала до край на конкуренция от сходна категория, само че през днешния ден съумя да направи още една крачка напред и да доближи до купата, надделявайки над международната №17 Каролина Мухова. Местната фаворитка се нуждаеше от час и 57 минути игра, с цел да наложи своята воля и да реализира крайната победа с резултат 6:3 6:4. По този метод тя завоюва своя трети трофей от началото на сезона и общо пети в досегашната си кариера.

В откриващите минути на мача всяка от двете състезателки изпитваше известна доза терзание и непредизвиканите неточности не спираха да се множат, което докара до бърза замяна на пробиви преди първата отмора в срещата. Сервисът на Мухова остана също толкоз неоснователен до края на сета, което позволяваше на американката да поема самодейността още с ретура и да постанова своя темп в разиграванията. Съвсем скоро Гоф още веднъж излезе напред с пробив преднина за 4:2 и въпреки да позволи мигновен рибрейк, то след това тя за трети път реализира брейк за 5:3, който се оказа решителен за изхода на откриващия сет в нейна изгода.

Във втората част пропуските от двете страни продължиха да изобилстват и всеки гейм се превръщаше в самобитна борба на оцеляване. Въпреки това обаче още веднъж Гоф бе тази, която успяваше да покаже повече неизменност в изявите си, и с помощта на доста по-стабилната си игра във значимите точки съумя да влезе в серия от четири следващи извоювани гейма, за да поведе с 5:2 и да си подсигури най-голямата купа в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР