Koka Mass Jazz и Живко Петров Трио JP3 предизвикаха фурор

...
Koka Mass Jazz и Живко Петров Трио JP3 предизвикаха фурор
Коментари Харесай

Грандиозен финал за Blagoevgrad Blues&Jazz 2022

Koka Mass Jazz и Живко Петров Трио JP3 провокираха възторг в третата вечер на тазгодишното издание на фестивала

Стотици поданици и посетители на Благоевград минаха през зала „ Орфей “, парк „ Македония “ в последните три дни. Повод за това бе шестото издание на Международния фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz, който бе съживен след дълго спиране. Любимото събитие на доста меломани мина при огромен интерес и всяка вечер залата бе цялостна, а страсти и вдъхновяващи части не липсваха.

Снощи, в третата вечер от фестивала за 2022 година за публиката JP3 и Koka Mass Jazz излязоха на сцената в Благоевград. И двете банди показаха новите си албуми, само че не липсваха и остарели, към този момент познати части на аудиторията. Change The Way е най-новият албум на Живко Петров Трио, като музикантите съумяха да пресъздадат една извънредно фестивална атмосфера, наситена с доста джаз. Специално за благоевградската аудитория бе показан и плана One Day In Blagoevgrad. Това е четвъртият студиен албум на известните джаз реализатори.

Втората част на вечерта бе за Koka Mass Jazz и техният най-нов албум The Sixth Finger. Вдъхновяващата тайфа изправи публиката на крайници със характерното за тях ню джаз звучене. Ритмични и надарени Koka Mass Jazz показаха новите си части.

Уникални страсти провокира третата, последна за тази година фестивална вечер на шестото издание „ Благоевград Blues and Jazz “ у поданици и посетители на града.

Традиционно за Blagoevgrad Blues&Jazz 2022 джем сешъна още веднъж бе в Пиано бар „ Балкантон “. И там не липсваше нито блус, нито джаз.

След двегодишно спиране, фестивалът бе съживен и притегли ценители на музиката, освен от Благоевград, само че и от цяла България, както и посетители от прилежащи страни. Първата вечер на сцената се качиха Биг Бенд Благоевград, студентите Валерия, Елия и Яра от майсторския клас на Вики Алмазиду, както и Подуене блус бенд и Васко Кръпката. В тазгодишното издание на сцената излязоха още и Soul Serenade и Brazz Association с Marcello Billy Tempesta, несъмнено Koka Mass Jazz и Живко Петров Трио.

За първи път фестивалът се организира през 2015 година. Възраждането му е част от огромна тактика, която има за цел да трансформира Благоевград в културна столица. През юни следва още веднъж да станем очевидци на едно ново музикално събитие, което е част от Културния календар на Общината – South West Festival.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР