Кока-Кола ХБК отново бе определена като най-устойчивата компания за напитки

...
Кока-Кола ХБК отново бе определена като най-устойчивата компания за напитки
Коментари Харесай

Кока-Кола ХБК е най-устойчивата компания за напитки в Европа

Кока-Кола ХБК още веднъж бе избрана като най-устойчивата компания за питиета в Европа, като в същото време с това, за единадесета поредна година, се подреди измежду първите три компании в бранша на международно равнище.  

Новината бе оповестена в Годишния отчет на S&P Global, който удостоверява показателя на Dow Jones за 2021 година (DJSI) - един от водещите международни референтни индикатори за резистентност. Кока-Кола ХБК получи и сребърна премия от S&P Global.  
Кока-Кола ХБК България отбелязва годишнините на индустриалните си центрове със специфичен филм
Кока-Кола ХБК България отбелязва годишнините на двата си завода у нас – в Костинброд и Банкя, със специфичен филм, който споделя...
Прочети повече
„ Това е огромно самопризнание за напъните, които нашите сътрудници поставят всеки ден в устрема да изградим по-устойчива компания и по-добро бъдеще. Това е пътешестване, което започнахме преди доста години, и което преглеждаме като основополагащо за бъдещото ни развиване. Ангажиментът, който поехме през месец октомври предходната година, да достигнем нулеви чисти излъчвания по цялата си верига на стойност до 2040 година, както и опциите, които бяха маркирани по време на COP26, ни припомнят за мащаба на предизвикването, пред което сме изправени и по тази причина, че имаме още доста работа в тази посока. Ние поемаме своята отговорност и се ангажираме с това да осъществим своите обещания “, съобщи Зоран Богданович, изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК. 

Този резултат подхожда с самостоятелните оценки и резултати за Кока-Кола ХБК от други уважавани изследвания и показатели за резистентност, в това число MSCI ESG, CDP, FTSE4Good, както и FTSE Russel ESG.  

Акценти от уговорката за резистентност на Кока-Кола ХБК*:
През последното десетилетие са спестени 1,8 млн. тона CO2, както и 6,5 милиарда литра вода в процеса на произвеждане и доставка на Кока-Кола продукти; Повече от 98% от стоките и суровините се набират от локални производители (на пазара, на който се създават Кока-Кола продукти); Поддържане на приблизително към 11,3 работни места за всяка една работна позиция в системата на Кока-Кола; От 2017 година до момента са подготвени 480 хиляди младежи в 28 страни по програмата #YouthEmpowered, която си слага за цел до 2025 година да образова общо 1 млн. младежи; През август 2020 година компанията разгласява първата си политика и отчет за данъчна прозрачност; 39% от управническите функции в компанията се заемат от дами, като задачата е до 2025 година да доближат 50%; На шест от пазарите, на които компанията оперира, се оферират пет марки минерална вода в бутилки, които са напълно направени от rPET. В Италия, в същите бутилки към този момент се създават и всички Кока-Кола газирани безалкохолни напитки; Компанията заменя мъчно рециклируемите пластмасови пръстени на кеновете с разфасовка вид стек с KeelClip™ - минималистичен, изцяло рециклируем и компостируем, FSC-сертифициран картон. Тази смяна се реализира на 10 от пазарите на Кока-Кола ХБК, като главната цел е през 2022 година тази оптимизация да бъде въведена във всички страни в Европейски Съюз.  
Пълният лист с поетите задължения и достиженията на компанията можете да откриете тук.

*Числата се отнасят към 2020 година, в случай че категорично не е посочено друго.  

NetZeroby40  

През октомври 2021 година Кока-Кола ХБК пое ангажимент да реализира нулеви чисти излъчвания по цялата си верига на произвеждане до 2040 година Компанията сътвори постоянен проект за деяние и до 2025 година ще влага 250 млн. евро в начинания за понижаване на нездравословните излъчвания. Въз основа на съществуваща, утвърдена и научно обоснована цел, до 2030 година компанията ще понижи излъчванията си по веригата на цената в обхвати 1, 2 и 3 с 25% и с още 50% през идващото десетилетие. За да се оправи с 90% от излъчванията в обсег 3, произлизащи от дейности на трети страни, Кока-Кола ХБК ще разшири още повече партньорските си връзки със своите снабдители. В случаите, в които излъчванията не могат да бъдат отстранени напълно, компанията ще ги компенсира с вложения в други ограничения за запазване на климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР