Кожух на двигател на самолет Боинг 737-800 на Southwest Airlines,

...
Кожух на двигател на самолет Боинг 737-800 на Southwest Airlines,
Коментари Харесай

Самолет Боинг остана без кожух на двигателя си по време на излитане

Кожух на мотор на аероплан " Боинг " 737-800 на Southwest Airlines, падна в неделя по време на политане в Денвър и се удари в клапата на крилото. Федералната авиационна администрация (FAA) е почнала следствие на случая, при който никой не е пострада л, предава Ройтерс.

Кожухът на мотора е защитно покритие, в което се намира самият мотор на самолета. То се създава от метал или от композитен материал. Кожухът е част от гондолата, която е обособена от фюзелажа (корпуса на самолета) и обитава мотора и друго съоръжение като резервоари за гориво или електрически системи.

Кожухът на мотора понижава съпротивлението , усилва скоростта и изглажда въздушния поток, позволявайки по-добро изстудяване на мотора и защищава апаратурата на мотора. Той би трябвало да е резистентен на рискови температури и мощни трептения.

Авиокомпанията заяви, че полет 3695 От Денвър за Хюстън се е върнал на интернационалното летище в Денвър и е кацнал безвредно, откакто е имал машинален проблем. " Извиняваме се за неудобството от закъснението им, само че слагаме нашия най-голям приоритет върху крайната сигурност за нашите клиенти и чиновници. Нашите екипи за поддръжка преглеждат самолета ", сподели Southwest в изказване.

Причината за случая все още не е известна. Seattle Times заяви през 2022 година, че десетки сходни произшествия са се случили през последните три десетилетия на самолети " Боинг " 737 и " Еърбъс " A320, само че нито един не е довел до пострадвания на пасажери или членове на екипажа. Вестникът споделя, че съвсем всеки случай с капака е бил породен от неточности в поддръжката, свързани с щета в заключването на вратата на капака на вентилатора, пропусната по време на инспекциите преди полета.

" Еърбъс " сподели, че е създал няколко спомагателни устройства за попречване на произшествия, в това число възстановяване на капака на вентилатора и прибавяне на датчици.

Припомняме, че през януари панел, затварящ спомагателен излаз на нов " Боинг " 737 MAX 9 на Alaska Airlines . Националният съвет за сигурност на превоза сподели, че четири основни болта наподобява не са били инсталирани още при сглобяването на самолета.

Миналия месец FAA съобщи, че проверява, който загуби външен панел , преди да кацне безвредно в Орегон. FAA сподели, че инспекцията на самолетната компания след кацане на 25-годишния аероплан е разкрила изчезнал панел.

Последната съдбовна злополука на пътнически аероплан в Съединени американски щати се случи през февруари 2009 г . - преди повече от 15 години. Министърът на превоза Пийт Бутиджидж сподели предходната седмица, че пътуването със аероплан е " най-безопасната форма на пътешестване в Америка ".

FAA ще беседва с механически лица и ще прегледа записите за поддръжката на самолета, с цел да дефинира паричната за случая. FAA може да предприеме насилствени дейности или да наложи санкции за самолетни компании, които не съблюдават разпоредбите за сигурност.
 Шефове на
Шефове на " Боинг " се отдръпват след поредност от произшествия

Серия от произшествия заради механически повреди навредиха на имиджа на компанията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР