Кожена ризница, 75 монети с вид на старинни и 70

...
Кожена ризница, 75 монети с вид на старинни и 70
Коментари Харесай

Удариха иманяр с антични находки

Кожена броня, 75 монети с тип на старинни и 70 каменни предмети с друга форма и предопределение са били конфискувани по сигнал от жилище в град Каспичан, Шуменско. Проверката в дома на 47-годишен локален гражданин е осъществена по време на интернационална профилирана полицейска интервенция за закононарушения, свързани с културно-исторически полезности, оповестяват от ОДМВР Шумен.

Криминалисти от полицейското ръководство в РУ-Нови пазар имали информация, че каспичанецът има антични находки, само че спонтанната му сбирка от разнообразни столетия не била записана. В дома му са открити три металотърсача. Освен тях са конфискувани монети, предмети от бронз, керамични фрагменти, както и каменни сечива и предмети.

Назначена е експертиза, която да дефинира епохата, към която принадлежат. Възможно е част от находките да са праисторически.
Иманярът е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в град Нови пазар. За осъществено закононарушение по член 278 алинея 6 от Наказателен кодекс е формирано досъдебно произвеждане и работата продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР