Кожата на лицето е една от най-деликатните части на нашето

...
Кожата на лицето е една от най-деликатните части на нашето
Коментари Харесай

При проблеми със суха кожа - пробвайте тези козметични трикове!

Кожата на лицето е една от най-деликатните елементи на нашето тяло, която хората виждат най-бързо. В всекидневието тя е изложена на въздействието на слънцето, вятъра и студа и на разнообразни мимики, посредством които ние изложение своите страсти. Много фина и деликатна, тя има потребност от ежедневна грижа, с цел да е стегната, еластична и сияйна.

С годините естествената кожа, заради излагането на разнообразни нездравословни фактори, може да стартира да изтънява и да стане по-суха и по-груба. Загубата на влага води до появяването на фини бръчки, кожата става сензитивна и податлива на разнообразни възпаления. Ето за какво тя се нуждае от ежедневна грижа, с цел да бъде здрава. За задачата, не е нужно да харчите пари за скъпи козметични артикули или процедури, тъй като и благодарение на добре подбрани натурални артикули и средства, можете да постигнете стремежи резултат. Ка да се оправим със сухата кожа на лицето?
Кожата знае какво е благополучие: Как реагира при стрес?
Интересен факт: проучвания в региона на невродерматологията са потвърдили, че кожата, сходно на мозъка, е способна да отделя ендорфини...
Прочети повече
Парната баня е способ, посредством който ще отворите порите и ще изчистите кожата на лицето си от натрупалата се мърсотия. Тя ще ви бъде от изгода и в случай че имате проблеми като акне или други възпаления на кожата. Парна баня можете да извършите с тамян и култивиран чай. За задачата направете отвара от култивиран чай и по-късно към нея прибавете 4-5 капки масло от тамян. След това се наведете над парата, покрийте главата си с забрадка и останете по този начин за 5 до 10 минути. Тази процедура е подобаваща за изглаждане, ободряване и разчистване на кожата на лицето. Не забравяйте след приключването ѝ да нанесете подобаващ овлажняващ крем.

Маските за лице също са доста подобаващи за хидратирането на сухата кожа на лицето. Маската с краставица, кокосово масло и масло от моркови е най-подходяща. За задачата направете хомогенна примес от една краставица, 2 супени лъжици кокосово масло и 1 чаена лъжичка масло от семената на моркови. Сместа нанесете върху лицето и шията и оставете да подейства за 15 минути. В резултат кожата на лицето ви ще бъде тонизирана,  хидратирана и предпазена от стареене.

Друг вид да употребявате краставицата, с цел да хидратирате сухата кожа на лицето си е под формата на скраб. За да я приготвите ви трябват още култивиран чай, овесени ядки и кисело мляко.  С получената примес направете лек масаж на лицето си за няколко минути, след което изплакнете с хладка вода и подсушете. Процедурата отстранява мъртвите кожни кафези и усъвършенства притока на кръв на лицето.

Така с тези елементарни на глед средства можете да се погрижите за сухата кожа на лицето си, с цел да бъде тя постоянно гладка, сияйна и добре хидратирана.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР