Кожата е най-големият орган, покриващ цялото тяло. Често и именно

...
Кожата е най-големият орган, покриващ цялото тяло. Често и именно
Коментари Харесай

Разликите между мъжката и женската кожа

Кожата е най-големият орган, покриващ цялото тяло. Често и точно тя ни алармира за здравословни проблеми, които са засегнали или занапред ще обиден и други органи. Въпреки това, от време на време не получава задоволително внимание.

А дали има разлика сред кожата на мъжа и тази на дамата? Веднага ще си кажем - несъмнено, че има. Повече косми против повече деликатност. Да, само че не всичко е толкоз просто. Нека забележим какви са същинските разлики.

Хидратирането

Кожата на мъжете по-трудно се изсушава , даже да не употребяват задоволително количество вода. Това води до неодобрителни възгласи от женската част на човечеството, заета с ежедневна хидратация. Отделянето на повече естествени масла и пот в тази ситуация са от изгода за мощния пол.

 Снимка 359224

Раните

Нараняванията по женската кожа минават по-бързо от тези върху мъжката. повода се дължи на другите хормони. Естрогенът подкрепя възстановителните процеси, а същото не може да се каже за тестостерона.

Колагенът

При мъжете той е в по-голямо количество. И се губи последователно, до момента в който дамите виждат внезапно понижаване в интервала на менопаузата. Именно поради множеството колаген, кожата на мъжете е с 20-25% по-дебела . Това я прави и по-неподатлива на нездравословни въздействия и стареене.

 Снимка 359223

Стареенето

Този развой може да стартира по-късно при мъжете , само че стартира ли един път, се развива доста по-бързо. Бръчките са най-много в региона на очите, съчетани с тъмни кръгове.

 Лятна диета с грижа за кожата
Лятна диета с грижа за кожата

Кои храни са потребни и за какво

Въпреки разликите, които наподобява са в интерес на мощния пол, не трябва да забравяме, че всяка кожа има потребност от съответна грижа , с цел да наподобява свежа и млада допустимо най-дълго.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР