Кои типове хора се превръщат в най-лошите шефове?“. Този въпрос

...
Кои типове хора се превръщат в най-лошите шефове?“. Този въпрос
Коментари Харесай

11 типа ужасни шефове, които може да срещнете на работното място

„ Кои видове хора се трансформират в най-лошите шефове? “. Този въпрос бил подложен пред потребителите на американския уебсайт за шерване на опит и препоръки Quorа, показват от Inc.com

Керън Арлък, клиничен психотерапевт, споделя своето мнение по тематиката пред Quora:

Съществуват голям брой човешки черти, който могат да трансфорат човек в „ ужасяващ началник “. За страдание, множеството хора са имали „ удоволствието “ да работят с най-малко един подобен началник, в случай че не и с доста повече. Осланяйки се на моя персонален професионален опит, сформирах лист с 11 от най-лошите шефове, на които може да се натъкнете на работа

1. Шефовете, назначени на управнически позиции, които не схващат изцяло отговорностите си и/или в никакъв случай не са изпълнявали сходна роля, само че в същото време с това отхвърлят да се вслушат в мнението на своите чиновници и клиенти, тъй като считат, че знаят повече от тях.

2 . Шефовете, които не демонстрират съпричастност и имат ниска прочувствена просветеност.

3. Шефовете, които употребяват своята позиция и власт, с цел да подхранват егото си, като унижават чиновниците си и упрекват другите за техните неточности.

4. Шефовете, които упорстват за съвършено осъществяване, макар че не са обяснили ясно и разбираемо какво тъкмо желаят.

5. Шефовете, които скрито (или не толкоз тайно) гледат снизходително на своите подчинени или на клиентите на компанията.

6. Шефовете, които не споделят на своите чиновници, че са недоволни от тяхното показване, а избират да прикриват същинските си усеща и мисли, до момента в който един ден не решат да уволнят някой чиновник, без да го предупредят и да му дадат опцията да промени своето показване.

7. Шефовете, които подхващат някакъв тип противозаконни и/или аморални дейности и умишлено излагат на риск своите чиновници.

8. Нерешителните шефове, които непрекъснато си трансформират мнението и постоянно карат чиновниците си да стартират работата си изначало.

9. Шефовете, които преписват грешките си на други хора, в това число и на тези, които работят за тях, когато се изправят пред по-висшестоящ от тях управител.

10. Шефовете, които нарушават почивката на своите чиновници с въпроси, които не са нито незабавни, нито значими, просто тъй като са си го наумили.

11. Шефовете, които не осъзнават, че са неприятни ръководители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР