Кои са следващите в списъка Магнитски?Този въпроси си задават политци

...
Кои са следващите в списъка Магнитски?Този въпроси си задават политци
Коментари Харесай

Задава се нов списък! Ехо от срещата на Радев с Херо Мустафа и координатора по Магнитски О'Брайън

Кои са идващите в листата " Магнитски "?

Този въпроси си задават политци и анализатори след днешната среща на президента Радев с ръководителя на " Офиса за съгласуване на глобите " в Държавния департамент на Съединени американски щати Джим О' Брайън, който дойде на " Дондуков " 2, съпроводен от посланиците на САЩ  Херо Мустафа и на Великобритания Роб Диксън.

 

Малко преди 15 часа те бяха забелязани да влизат на  “Дондуков2 ”.

Срещата е траяла час и половина.

В срещата е взела участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Като резултат от височайшата аудиенция трима високопоставени държавници обявиха:

 

- " Има сигнали, че този лист ( " Магнитски " ) ще продължи ", първа заяви вицепрезидентът Йотова.

- " Възможни са и още описи по закона “Магнитски ”, добави я правосъдният министър Крум Зарков.

- " Очаквам да се усили с още хора описът “Магнитски ”,прогнозира вътрешният министър Иван Демерджиев довечера в Благоевград.

 

Разпространената от президентството фотография на срещата на " Дондуков " 2 демонстрира, че диалогът е бил много под напрежение. На масата Джим О' Брайън е заел позата на преобладаваща фигура против президента на България, а лицата на Радев, Йотова и съветниците им - много угрижени.

 

" По време на диалозите бяха разисквани наложените наказания на български жители, като част от дейностите на Съединени американски щати и Англия за отбрана на техните финансови системи ", се споделя в публикуваното от прессекретариата на президента известие. 

 

Румен Радев декларирал пред гостите си: " Модернизацията на България изисква бистрота на законодателния развой и ефикасна работа на правораздавателната система ".

 

Радев изразил " признателността си за интернационалната поддръжка, която страната ни получава в битката с корупцията ".

 

" Президентът акцентира също по този начин, че обществото ни чака идващото Народно заседание да трансформира в собствен приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и интензивно партньорство и продан на информация сред правоохранителните институции на България и нейните съдружници в битката с корупцията ", приключва официолното известие на пресофиса на Радев.

 

След срещата с президента двамата висши американски представители организираха диалог и с правосъдния министър Крум Зарков.

 

Визитата

 

Джим О`Брайън е на посещаване в страната ни четири дни, откакто Съединени американски щати ни изпрати нов лист по " Магнитски ".

Координаторът на глобите, налагани от Съединени американски щати, Джим О'Брайън, ще беседва с представители на държавното управление, съобщиха преди този момент от американското посолство в София.

 

Оттам прецизират само, че О’Брайън ще разиска с представители на държавното управление “различни способи, по които Съединените щати могат да спомагат на напъните на България за битка с корупцията и подсилване на върховенството на закона ”.

Визитата на координатора на американските наказания в София става факт единствено три дни, след като американското финансово министерство глоби за корупция по световния закон “Магнитски ” още петима българи.

Става въпрос за някогашния министър на финансите от ГЕРБ Владислав Горанов, някогашния енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров, обвинения за шпионаж проруски политик Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ “Козлодуй ” - Александър Николов и Иван Генов.

Целта е Съединени американски щати да спомагат на напъните на България за битка с корупцията и подсилване на върховенството на закона, заявиха още от американското посолство в София.

 

Ръководителят на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати беше в България и в края на август и единствено няколко месеца по-късно пристигна и новата порция глобени. На процедура това са индивидът и службата, които координират всички налагани от Съединени американски щати наказания по света, в това число и тези, свързани с корупция, тероризъм, както и тези да вземем за пример против съветски и китайски жители

Възможни са и още описи по закона “Магнитски ”, съобщи правосъдният министър Крум Зарков.

 

В свое изявление пред публицисти през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова също не изключи още хора да бъдат глобени по " Магнитски ". " Има сигнали, че този лист ще продължи ", заяви тя.

 

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че е наредил на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да ревизира цялата налична оперативна информация за хората от листата, както и всички производства, които са водени или се водят против тях.

 

Според Зарков, има задоволително данни, с цел да се направи следствие по всички изказвания. “Това важеше и за първия път. Но ние нямаме в правосъдната власт прокуратура, която да може задоволително авторитетно и ясно да отсече, тъй че всички да се съгласят дали това, което е казано, е правилно, или не е ”, уточни той.

 

Очаквам да се увеличи с още хора списъкът  “Магнитски ”, прогнозира вътрешният министър Иван Демерджиев довечера в Благоевград. Той сложил задача на Министерство на вътрешните работи да работи в задатък, с цел да напреднат авансово във връзка с българи, “които може да излязат от този лист ”.

  “Силно се надявам, че преди да излезе идващият, ще имаме резултати по досъдебни производства, които да са за хора, които ще попаднат в листата ”, сподели вътрешният министър. Той разясни, че в този момент имало много ясни претекстове за някои от глобените.

 

" Законът „ Магнитски “ е аморален. Някакъв човек идва и споделя – вие сте апаш. Не дава на българското правораздаване някакви доказателства. За един от включените се споделя – „ той има 5 млн. лв. в офшорна сметка “. Щом си толкоз сигурен – знаеш сметката. Можеш да я предадеш, само че - не ",  заяви в предаването „ Тази заран “ социологът Андрей Райчев. 
И разкри резултата от американската акция " Магнитски " на българска територия: " Това изплашва до гибел българските политици. Това не е за преди изборите, а за след изборите. Съветите, които се получават в едно посолство, няма да са неутрални. Америка губи от това “. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР