Кои са предпоставките за възникване на челна катастрофа? Основно една

...
Кои са предпоставките за възникване на челна катастрофа? Основно една
Коментари Харесай

На косъм от трагедия! Нагли шофьори в Пловдив показаха как стават челните катастрофи

Кои са предпоставките за пораждане на челна злополука? Основно една - някой изпреварващ в насрещното непозволено, разяснява trafficnews.bg.
Затова, когато забележим представители на този за жалост извънредно публикуван тип водачи - газещите закона с гуми, фучащи против отсреща движещите се коли, тези чиито фарове се отразяват злокобно в предното обзорно стъкло на водачите в другата лента - се питаме: Дали след 20 метра няма да станем очевидци на следващия убит живот?
" Всеки ден четем за ПТП-та, които са станали челно. Днес видеорегистраторът ми снима следващите откачалки по пътищата - хем с превишена скорост, хем против колите отсреща, хем на непрекъсната линия, т.е. в неразрешен сектор ", написа пловдивчанин, който в поддръжка на казаното изпраща и фрагментите от нарушаването.
Действието се развива на южната дъга на околовръстното на Пловдив към 11 часа в сряда. Две коли " прескачат " всички ограничавания, закрепени в Закона за придвижване по пътищата, знаци и маркировки, и се трансформират в евентуални камикадзета.
В този сектор постоянно има полицейски екипи, но даже угрозата да бъдат хванати и осъдени, явно не работи превъзпитателно на предприемащите рискова маневра. Да, факт е, че изпреварваният обект е бус, другояче казано - транспортно средство, което не може да развива рекордни скорости. Само че такива не са и разрешени в сектора - 90 оптималната скорост, с голям брой сектори, регламентирани с ограничавания 50-70-80.
Ако вие карате по прав сектор и против вас изникне возило, желаете ли последното нещо, което ще видите да са светещите фарове на беззаконието, на безхаберието? Тогава няма да има кой и накъде да бърза. Изпреварващите постоянно едвам се прибират на косъм от удара, а черните летописи сочат, че в доза от случаите не съумяват. Спомнете си това преди да дадете ляв мигач.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР