Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните

...
Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните
Коментари Харесай

Глобалната мисия на бранда задължително минава през локален прочит

Кои са печелившите подходи в маркетинговите тактики, осъществени в последните месеци у нас? Отговорите търсим в нашата специфична поредност, в която ще ви представим 9-те спечелили в тазгодишното издание на състезанието BAAwards на Българската асоциация на рекламодателите. Техните информационни акции са положителни образци за триумф, които движат напред цялото развиване на рекламната промишлеността.

Пламена Стефанова, Client Service Director в организацията за цифрова реклама B+RED е първият посетител в рубриката. Тя и нейният екип завоюваха златната премия при информационните организации в категория „ Бранд активационна акция за реализиране на цел, обвързвана с корпоративната обществена отговорност “.

Г-жо Стефанова, какво ви въодушеви да създадете акцията „ Почисти и разкраси с Cif “? Кое е главното обръщение, което желаете да предадете на публиката посредством нея?

–Преди всичко стъпихме на световната задача на Cif, обвързвана с разбирането, че съзнанието и отношението на хората се трансформира, когато средата към тях е чиста и красива.

Брандът към този момент беше надскочил рамките единствено на почистването и излезе пред света със „ Здравей, хубост “, поставяйки тематиката за по-добра среда освен вкъщи, само че и в града.

Темата е изключително настояща сега и на локално равнище. Не едно и две занемарени градски места подминаваме всекидневно. Места, които в миналото са били част от градската просвета, били са цялостни с живот, а през днешния ден просто ги заобикаляме с принуда.

С Cif искахме да излезем от тази бездейност и да покажем, че марката е страж на хубостта генерално. Така се роди концепцията за основаване на „ градски шедьоври “ с функционалност, налични за всички.

До момента преобразихме 8 градски пространства в разнообразни български градове и ще продължаваме с сходни трансформации и отсега нататък.

Основното обръщение, което желаеме да предадем с Cif, е, че поддържането на чистотата и хубостта към нас е тематика, която касае всички хора, които усещат отговорност към средата в близост.

Лесно ли е да увлечеш голям брой хора в обществена акция, да ги накараш да са съпричастни към една идея? Колко време лишава целият този развой?

–Когато идеята е мощна и се дава публичност на мнението на хората, процесът е относително елементарен. Имахме и доста мощни сътрудници по време на акцията – Destructive Creation,  Район „ Средец “ към Община София, Община Плевен, Община Силистра и Община Търговище. Надградихме още и като избрахме по един дипломат на идеята за всеки град и съответната промяна – Крис Захариев, Диляна Попова, Мона Гочева и Мария Силвестър. Всеки имаше своята публика, измежду която беше потвърден като „ водач на мнение “ – това ни оказа помощ да разпространим идеята измежду по-голяма и разнородна целева група. А с цел да сме още по-въздействащи и достоверни в задачата си, всяко от четирите „ лица “ на акцията беше родом от мястото, на което беше дипломат. Така локалните общности бяха още по-мотивирани да вземат участие в смислената смяна.

Интервю: Габриела Беличовска

Продължава на идната страница
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР