Кои са партия Величие и как ще се пренареди политическият

...
Кои са партия Величие и как ще се пренареди политическият
Коментари Харесай

"Величие": Чисто коалиционно няма да подкрепим мандатоносител

Кои са партия " Величие " и по какъв начин ще се пренареди политическият пъзел? Коментар по тематиката в студиото на " Здравей, България " направиха Ивелин Михайлов и Николай Марков от политическата групировка, която съумя да преодолее 4-процентната граница за влизане в Народно събрание.

" Ние сме покрай хората, които желаят да свършат работа. В страната има доста хора, които декларират позиции, само че правят малко работа. Искаме да спрем с образуването на нови политики и основаването на нови закони и да следим за спазването на старите ", изясни Ивелин Михайлов.

По думите му България има " съвършено законодателство, което прецизира по какъв метод би трябвало да се съблюдават редът и законността в страната ". " Но то не се съблюдава. Затова, каквото и да променяме, в случай че същите процеси не престават – ние няма да имаме грам прогрес. Ние знаем съответните проблеми и желаеме Народно събрание, като орган, който би трябвало да управлява изпълнителната власт, би трябвало да откри за какво се случва това нещо. Имаме съответни хрумвания и оферти. Основната ни функционалност е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това ", акцентира Михайлов.

" Ние сме парламентарна република. А България не се ръководи от Народното събрание. Тоест първо би трябвало да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, посредством които се взимат управническите решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим ", разяснява Николай Марков въпроса каква е упоритостта на партията му в Народно събрание.

Той акцентира, че " чисто съдружно няма да поддържат мандатоносител, само че тематично може да се търси поддръжка ".

" Възраждане " - съперник или другар?

По думите на Михайлов " Величие " не са проруска групировка.

" Строго пробългарска групировка сме. Насочени сме към стопанската система на България, която би трябвало да стартира да продуцира, с цел да обезпечи верните пороцеси в страната. Имаме проблеми с фрагментите, с образованието.

По линия на Украйна ние имаме една линия - неутралитет. Ако на Костадинов е да оказваме помощ на Русия, ние сме на друга позиция. Не сме и на позиция да оказваме помощ на Украйна, ние нямаме такава опция. В момента войната не е толкоз на военни сили, колкото на стопанска система на двата блока.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР