Кои са неразрешените проблеми броени дни преди предсрочните избори коментираха

...
Кои са неразрешените проблеми броени дни преди предсрочните избори коментираха
Коментари Харесай

Ива Лазарова: Ключов проблем е нежеланието на хората да гласуват

Кои са неразрешените проблеми броени дни преди предварителните избори разясниха Ива Лазарова, ръководител на Обществения съвет към ЦИК, и Ваня Нушева от " Прозрачност без граници " в ефира на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

Лазарова сподели, че основен проблем е нежеланието на хората да гласоподават. И изясни, че сега текат образованията на комисиите.

Нушева сподели, че острият политически конфликт сред двете крила на Движение за права и свободи ще продължи да бъде една от открояващите се характерност на предизборната акция. „ В изборния ден можем да чакаме по-висок градус на напрежение сред покровители и членове на секционните комисии ", добави тя. И уточни още, че образованието на секционните изборни комисии постоянно се организира в последния миг. Нушева сподели, че членове на комисиите също се сменят на финала, без новите да са получили нужното образование.

Нушева сподели, че гласоподавателите имат потребност от повече информация по въпросите, които породиха - дали всичко е наред с машините, хартията и софтуера.

Според Лазарова методът, по който е написан протоколът, може да бъде по-опростен, с цел да се улеснят членовете на комисиите. Тя изрази вяра, че няма да има бели бюлетини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР