Кои са необходимите промени, които ще доведат до пълноценната интеграция

...
Кои са необходимите промени, които ще доведат до пълноценната интеграция
Коментари Харесай

Да сме съпричастни към проблемите на хората с увреждания, призова Румен Радев

Кои са нужните промени, които ще доведат до пълноценната интеграция на всички хора с увреждания на пазара на труда. Това е задачата на кръгла маса, която се организира под патронажа на президента Румен Радев.

В изявлението си той акцентира, че форумът съответствува с митинга на майките на деца с увреждания. Заяви, че към техните проблеми би трябвало да сме надълбоко съпричастни като общество. Категоричен е, че това изисква бързи и обективни законови решения и финансови задължения.

Днешната полемика е замислена още предходната година като ангажимент на президента, когато той се срещна с представители на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. В диалозите вземат участие всички заинтригувани страни.
Румен Радев, президент на България: Дългът ни като общество към тези хора напълно не се заключава в това да осигурим някаква персонална пенсия или обществени помощи. Това е най-лесният метод тези хора да бъдат изключени. Моралният дълг, който имаме всички ние - това е да създадем по този начин, да изградим такава социална среда, че тези хора да бъдат включени пълноценно с трудова претовареност. Адриана Стоименова, заместник-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания: Хората с увреждания да имат опцията да работят. Да не разчитат напълно, както доста в последно време се тръби, на общественото подкрепяне. Ние хората с увреждания не желаеме това. Искаме да имаме равни права.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР