Кои са най-опасните и кои - най-атрактивните играчки на пазара

...
Кои са най-опасните и кои - най-атрактивните играчки на пазара
Коментари Харесай

Дни преди Коледа: Кои са най-опасните играчки на пазара?

Кои са най-опасните и кои - най-атрактивните играчки на пазара сега? До Коледа остават по-малко от две седмици, а огромното извършване на покупки за най-малките към този момент стартира.
Актуални данни демонстрират, че повече от 15% от тестваните от специалисти играчки не дават отговор на условията за сигурност. Така близо 6000 рискови играчки се изземат всеки месец от комерсиалната мрежа или от митническите управляващи.
Най-много от сигналите на европейските консуматори за рискови артикули през предходната година са за играчки. 85% от играчките на пазара в Европа, а и у нас, са импорт от Китай. Точно те се оказват и най-опасни.
Средната цена на една играчка е 38 лв., а в потребителската кошница влизат играчки за към 64 лв.. По празниците обаче играчките, които купуваме, ни излизат сред 150 и 300 лв., демонстрират сметките на търговците.
Бебешки играчки кръгове, пластмасово пони с въже, военен меч, дрон с дистанционно управление, спинъри и дървен ксилофон - това са част от 10-те най-опасни играчки, на които можем да попаднем на европейския пазар.
Малките елементи са безусловно неразрешени за играчките за деца под 3 години. Те би трябвало да са маркирани със специфичен стикер, който предизвестява родителите да прегледат стоката с нараснало внимание.
Плюшените играчки също не са изключително подобаващи за най-малките. Артикулите от първокласен плюш нормално са по-скъпи от останалите. Невинаги обаче цената може да ни ориентира към безвредните играчки. Търговци изясняват, че от време на време по-опасната стока коства тъкмо колкото нейния първокласен еквивалент.
Продажбите на играчки преди Коледа скачат пет пъти, регистрират продавачите. Сред топ играчките за сезона са часовник, който се трансформира в разнообразни чудовища, кукла, която плаче със сълзи и дух, който познава това, което сме си намислили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР