Кои са най-големите предизвикателства за компаниите в прилагането на устойчиви

...
Кои са най-големите предизвикателства за компаниите в прилагането на устойчиви
Коментари Харесай

ESG: Вижте как го правят другите

Кои са най-големите провокации за фирмите в използването на устойчиви бизнес модели? Кои са бизнесите, които би трябвало да платят най-висока цена и какви са инструментите за финансиране на този преход? На тези и други значими тематики ще отговорят лекторите във второто издание на форума ESG&Friends, проведен от първата медийна платформа за ESG практики в Бългaрия – ESGnews.bg.

“Transformation in Action ” ще се организира на 22 май в Sofia Tech Park, а главен преподавател е американският експерт Криса Пагицас, съветник на водещи компании в ESG трансформацията им. Криса е създател на книгата “Chief Sustainability Officers At Work ”, която е първата, отдадена на неповторимата роля на CSO. В нея тя прави над 20 извънредни, задълбочени изявленията с основни чиновници по резистентност (CSO) на компании от Fortune 500, като Amazon, Coca-Cola и Procter&Gamble, и международно приети марки, като IKEA и Netflix.

С проф. доктор Васил Живков, ръководител на Българската браншова камара на дървообработващата и мебелна индустрия, ще поговорим за проблемите пред дребния и междинния бизнес при използването на положителните екологични, обществени и управнически практики.

Ръководителят в дирекция „ Операции ” за Централна и Югоизточна Европа на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Пилар Солано ще показа финансовите принадлежности, които ще оказват помощ на бизнеса за реализиране на задачите им.

Ваня Манова, управител на Mastercard България, ще опише за опита на световната компания и измеренията на ESG на локално равнище.

„ Кауфланд България “ ще показа тактиката си – както постигнатото досега, по този начин и задачите, които си слага компанията.

Третият панел е отдаден на нововъведенията, които оказват помощ на бизнеса да извърши дилемите си – както за въглеродно-неутрално произвеждане, по този начин и да се популяризира стабилно и да употребява усъвършенствани решения, които понижават разноските и въглеродния отпечатък. Как се случва това – гостите на събитието ще научат от компании като  “Билборд ” и  “Атамик ”.

Модератор на форума е доцент доктор Марина Стефанова, шеф на магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство ” и шеф на ESG Lab и ESG Academy в Стопански факултет на Софийски университет. Марина е ръководител на Асоциацията на експертите по стабилно развиване (бивш БАКСОС), член е на Управителния съвет на Асоциацията на шефовете за връзки с вложителите в България и Българската хранителна банка. Създател и шеф на мултимедийната информационно-образователна стратегия „ CSR AdviceBox ” на Фондация „ Каузи ”. Член на Консултативния съвет по корпоративна обществена отговорност към Министерството на труда и обществената политика.

Повече за събитието можете да научите ТУК.

Ако към момента не сте закупили билет за събитието, можете да го направите ТУК.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР