Кои са най-често забравяните вещи и за какво да внимават

...
Кои са най-често забравяните вещи и за какво да внимават
Коментари Харесай

Възрастна жена загуби портфейла си на гарата в Бургас, ето какво направиха тези двама доблестни жандармеристи

Кои са най-често забравяните движимости и защо да внимават пасажерите, поучават дежурните униформени край пероните в морския град

Служители на жандармерията в Бургас, патрулиращи жп гарата, откриха портмоне, цялостно с пари и документи и го върнаха на собственичката му - стара жена от Варна, която се обади до редакцията на Флагман особено, с цел да благодари на двамата доблестни мъже.

Днес наш кореспондент посети гарата, с цел да открие и беседва персонално със чиновниците на реда и да чуе от тях историята. В стаичката на полицията в постройката ни посрещат Атанас Желязков - пълководец на поделение в Жандармерия-Бургас и Румен Дойчев - младши контрольор. Двамата са скромни, не смятат, че са създали нещо нечувано.

„ Случката беше на 21 септември, към 14 ч. ”, стартира описа си командирът на поделение Атанас Желязков - „ При обход на чакалнята установихме забравено черно дамско портмоне. В него имаше персонални документи, карта за понижение на пътуванията и огромна сума пари. Справка с дежурния в жандармерията ни води до телефонния номер на дамата и тя пристигна в чакалнята. Портмонето откарахме в нашата служебна стая, предадохме ѝ го без неналичия. Вътре имаше 900 лева ”, довършва Желязков. Това, както той изясни, е огромна сума пари поради притежателя - стара жена, която евентуално преди малко е изтеглила пенсията си.

Оказва се, че не е инцидентно, че униформените не смятат, че са направили мъжество. Подобни случаи са всекидневие за тях. „ Буквално всеки ден през дейния сезон имаме забравени движимости, които връщаме ”, добавя младши контрольор Румен Дойчев. Той и сътрудника му Атанас Желязков всеки ден са на патрул и наблюдават както за нередности, по този начин и за забравени движимости. „ Това ни е работата и ние си я вършим ”, споделя Дойчев.

Началникът на група към Зоналното жандармерийско ръководство (ЗЖУ-Бургас) Велко Тодоров пък дава препоръки на пасажерите. „ Трябва хората да са по-осторожни. Да си наблюдават движимостите - с какво се качват във влаковете, с какво слизат. Да не си оставят движимостите без контрол - с трен пътува и част от престъпния контингент на България ”, споделя той.

По думите на Дойчев измежду най-често забравяните движимости изненадващо се оказват преносимите компютри и телефоните. На последващо място са чантите и портмонетата.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР