Кои са любимите музеи на туристите от цял свят? На

...
Кои са любимите музеи на туристите от цял свят? На
Коментари Харесай

Топ 25 на най-посещаваните музеи в света. Българските извън първите 300

Кои са обичаните музеи на туристите от целия свят? На този въпрос дава отговор организацията TripAdvisor, която разгласява своя годишен рейтинг на международните забележителности. Победителят се дефинира при довеждане докрай на състезанието Travellers’ Choice Awards. Спечелилият първо място в категорията „ Музеи “ е определен след изчерпателен разбор на отзивите в интернет – тяхното качество, само че и количество. Към оценката се прибавя рейтингите на музеите в разнообразни страни.
Списъкът за следващ път се оглавява от Метрополитен. Именно той е „ Любимият музей на 2017 г “, съгласно рейтинга на TripAdvisor. Това надали е изненада, защото две години преди този момент същият музей още веднъж бе пръв. Тази година той е отличен за трети път.

Второто място обаче в действителност е изненада. То изрично бе заето от Националния музей на Втората международна война в Ню Орлиънс, Съединени американски щати. Най-голям интерес и екстаз е провокирал експонатът „ Арсенал на демокрацията “ – американско оръдие. Той е привлякъм повече туристи в сравнение с съкровищницата на импресионистите д’Орсе в Париж…



Бойният транспортен съд в Стокхолм, който притегля хиляди туристи.

Дългите опашки пред някои музеи порастват. Такова знамение не е виждано от години. Интересът към историята и изкуството бележи необикновен растеж. Например Стокхолмския музей Vasa. Там експонатът боен транспортен съд, който е потопен през 1628 година, изваден в наши дни и реставриран, събира повече гости в сравнение с Лувъра. Много туристи по света признават, че си коства да се пътува до Стокхолм единствено с цел да се види още един път остарелият военен транспортен съд.

Ето цялостният лист на най-предпочитаните музеи в света за 2017 година:

1. Музей на изкуството Метрополитън, Ню Йорк;

2. Национален музей на Втората международна война, Ню Орлиънс;

3. Музей д’Орсе, Париж;

4. Институт на изкуството, Чикаго;

5. Държавният музей Ермитаж и Зимния замък, Санкт-Петербург;

6. Национален мемориал и музей 9/11, Нью-Йорк;

7. Националният музей по антропология в Мексико;

8. Акропола, Атина;

9. Национален музей Прадо, Мадрид;

10. Музеят на Виктория и Альбърт, Лондон;

11. Националната изложба, Лондон;

12. Музей Васа, Стокхолм;

13. Лувъра, Париж;

14. Египетският музей Турина;

15. Rijksmuseum, Амстердам;

16. Галерия Уфици, Флоренция;

17. Музеят на Ван Гог, Амстердам;

18. Instituto Ricardo Brennand, Ресифи, Бразилия;

19. Националният музей на Нова Зеландия, Уелингтън;

20. Пинакотека де Естаду де Сан Паулу, Сан Паулу;

21. Военният музей в Хошимин, Виетнам;

22. Museo Larco, Лима, Перу;

23. Музеят на златото (Музей дел Оро), Богота, Колумбия;

24. Музей Цин, Глинените воини и коне, Сиан, Китай;

25. Музей на геноцида Туол Сленг, Пномпен, Камбоджа.

Според TripAdvisor най-привлекателният обект/музей в България е Ботаническата градина в Балчик, дружно с двореца. За този туристически обект има 877 споделени отзиви. Например за Националния музей на Нова Зеландия има 10 487 отзиви и мнения.

Военно-историческият музей в София не попада даже в класиранията, тъй като е с под 50 отзиви от туристи. Археологическият музей в София има 426 отзиви и мнения, само че и той не влиза в Топ 300 на мечтаните туристически обекти от туристите по света. НИМ има едвам 300 отзиви и мнения, макар скъпите експонати. Очевидно другите страни съумяват да пропагандират своите забележителности по подобаващ метод и притеглят голям туристически поток.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР