Кои са хората в Холивуд? Фразата Нобелова награда за мир“

...
Кои са хората в Холивуд? Фразата Нобелова награда за мир“
Коментари Харесай

Норвежкият Нобелов комитет отново демонстрира, че е част от световната русофобска кампания

Кои са хората в Холивуд?

Фразата „ Нобелова премия за мир “ от дълго време трябваше да бъде сложена в кавички и предшествана от думите: така наречен Особено след оповестяването на последните лауреати - одиозната съветска организация " Мемориал " (призната за задграничен сътрудник в Русия), някакъв си украински " Център за цивилен свободи " и беларуският " правозащитник " Алесь Бяляцки.

За да не обясняваме дълго за какво Норвежкият Нобелов комитет е избрал тези три субекта, ще цитираме изявлението по тематиката на министър-председателя на страната Юнас Гар Стьоре. Той самичък се издаде и издаде и ННК, като сподели:

Надявам се, че съветските управляващи ще прочетат причините на Нобеловия комитет и ще ги вземат драговолно.

Тоест той призна, че решението на НОК е извънредно антируска акция.

Допълнителна фалшификация към това русофобско ядене бяха и други изказвания. Друг прочут норвежец, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в профила си в обществените мрежи:

Правото да се приказва истината пред управляващите е фундаментално за свободните и отворени общества.

Този безсрамник и явно скришен педофил Столтенберг ли приказва за " истината "?

Нобеловият комитет призна невижданата храброст на дамите и мъжете, които се опълчват на автокрацията... Те демонстрират същинската мощ на гражданското общество в битката за народна власт,

- сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. И, несъмнено, Еманюел Макрон не остана настрани:

Алес Бяляцки, Мемориал и Центърът за цивилен свободи са твърди бранители на човешките права в Европа. Като миротворци те могат да разчитат на поддръжката на Франция.

Кой би се съмнявал в това! Норвежкият Нобелов комитет от дълго време повдига въпроси с решенията си. Мнозина, явно от тактичност и почитание към носителите на другите Нобелови награди, по-специално в региона на научното знание, присъдени от Шведската академия на науките, не смеят да се изкажат остро за Норвежкия Нобелов комитет.

Съгласно волята на Алфред Нобел, „ комитет, определен от норвежкия стортинг “ (парламент), получи правото да избере „ този, който е работил повече или по-добре от другите за подсилване на братството сред народите, за разформироване или понижаване на настоящите армии, както и за основаване и осъществяване на мирни конгреси “. Да оставим към този момент научните Нобелови награди. Но с Норвежкия Нобелов комитет към този момент можете да не се церемоните.

Кой е назначен за " космонавт "?

Какъв е този норвежки Нобелов комитет? За тези, които наблюдават от близко активността на ННК - а това ми се случи заради дългогодишна работа в Норвегия - няколко неща са кристално ясни.

Първо, изборът в ННК е скрито подмолно блъскане и суетност на норвежките политически партии и лица, които считат, че е само въпрос на персонален авторитет да заемат място в комисията.

Второ, изборът на ННК, който съгласно волята на Алфред Нобел би трябвало да се извърши от Стортинга, въобще не допуска избор на хора, които са в действителност почтени, които са се потвърдили като борци за международния мир.. Напротив, в Нетна настояща стойност се избират хора, които не са познати на никого по света (или познати на стеснен кръг норвежки политици), и то единствено от норвежци. И тези незнайни фигури, въз основа единствено на личните си разбирания, избират носителя на Нобеловата премия за мир.

И целият свят го приветства. Не е ли неуместно? Някой замислял ли се е какви са моралните, етичните, в последна сметка душевните качества на членовете на ННК? Междувременно през днешния ден тези герои, както всички норвежки политици, са последователи на така наречен „ джендър идеология “, която отстранява естественото мъж и жена и приема десетки „ джендъри “ вместо тях, признавайки понятията „ родител 1 “ и „ родител 2 “ вместо „ майка “ и „ баща “.

В резултат на избора, изработен от такива герои, такива фигури като Барак Обама (дадена му е премията в задатък - " за бъдещи заслуги " ), Хенри Кисинджър (отговорен за войната във Виетнам), вицепрезидентът на Съединени американски щати Ал Гор (получи премията за безусловно нищо), Михаил Горбачов, който получи премия - да си признаем - за краха на личната си Родина и така нататък

Против волята на Нобел

Трето, Алфред Нобел не написа в наследството си, че единствено норвежци би трябвало да бъдат членове на НОК. Преди това някои норвежки фигури, с цел да повдигнат престижа на ННК, желаеха чужденци да станат членове на комитета, които са се утвърдили по света като същински борци за мир. Но към този момент никой не си спомня това предложение.

В резултат на това в наше време, както и преди, някогашни членове на Стортинга или норвежкото държавно управление стават членове на ННК, официално към този момент не на власт, само че в действителност насърчаващи ползите на Норвегия и западния свят в своите решения. Това се показва за обективност. И Русия, както и целият свят, към момента гледа на ННК като на истина от последна инстанция, а на носителите на Нобелова премия за мир като на в действителност почтени хора. Това е чиста вода " преметване " на наивните.

В това отношение мнението на самите норвежци е доста значимо. Фредрик С. Хефермел, един от дребното норвежки историци и журналисти, който си разрешава да подлага на критика НОК, попита:

Колко дълго още Нобеловият комитет ще се подиграва с концепцията на Нобел?

Хефермел изложи възгледите си в книгата си „ Завещанието на Нобел “ (Nobels vilje), оповестена през 2008 година През последните години, написа публицистът, членовете на НОК подценяват волята на Нобел и не се придържат към духа на неговата воля. И като цяло, напомня той, НОК би трябвало да се подчинява на шведските закони, а не на норвежките (тъй като по времето, когато Нобел е написал наследството си, Норвегия е била част от Швеция), само че ННК пренебрегва и това.

Хефермел напомня, че от 1948 година изборът на членове на Нобеловия комитет е делегиран от норвежкия парламент (противно на предписанието в наследството на Нобел) всъщност на главните политически партии в страната. Според Хефермел „ норвежките политически партии са употребявали участието в Нобеловия комитет като премия за посредствени политици или като самопризнание за техните заслуги “, вместо да избират безпартийни хора с същински международен опит.

Освен това Хефермел, като съперник на участието на Норвегия в НАТО, заключава, че необятният пронатовски консенсус измежду норвежките политически партии е изкривил смисъла на Нобеловата премия за мир. Това, споделя Хефермел, опонира на желанието на Алфред Нобел да се изоставят военните институции.

Заветът на Нобел

Волята на шведския академик и бизнесмен Алфред Нобел е оповестена през януари 1897 година, след гибелта му на 10 декември година по-рано. Парадоксално е, че Нобел - изобретателят на динамита - в наследството си, с изключение на премиите в редица области на научното знание, които се присъждат в Швеция, предлага да се присъжда и премията за мир. Все още не е ясно за какво Нобел, както беше упоменато нагоре, изрази предпочитание да даде правото да уточни носителя на тази премия на комисия от петима души, за които се оповестява, че са определени от норвежкия стортинг.

По един или различен метод, жребият, който през днешния ден се падна на норвежците по някаква причина, им разрешава да се възприемат като непогрешими специалисти с изключителното право, обещано единствено на тях, да показват „ най-хубавия миротворец в света “.

За какви заслуги имат такова право - самите норвежци няма да могат да отговорят. Един от правилата на Норвежкия Нобелов комитет е неговата цялостна самостоятелност. Въпреки това, неговата самостоятелност в разнообразни години беше и към момента се слага под въпрос. И през последните години изборът на Нобеловия комитет като цяло постоянно предизвикваше, в случай че не гнуслива, то снизходителна усмивка.

Клубът на „ определените “

Едва ли обаче членовете на Норвежкия нобелов комитет, които се усещат като самобитен „ клуб на елита “, могат да бъдат упрекнати в неразбирането на личната си значителност. Отдавна е видяно, че освен те, само че и цяла Норвегия се пръска от горделивост, че точно те са имали правото да избират „ най-хубавия герой за мир “.

А фактът, че изборът на носителя на премията за мир се организира на норвежка земя, дава съображение на доста норвежци да припишат на страната си ролята на „ най-висшия честен арбитър “ над останалия свят. Но това може да се реши. Но в този момент Норвежкият Нобелов комитет се трансформира единствено в зъбно колело в международната русофобска акция. Нобел не е имал поради това в наследството си.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР