Кои са хората, които си въобразяват че стоят по-високо в

...
Кои са хората, които си въобразяват че стоят по-високо в
Коментари Харесай

Размисли за онези, които стоят по-високо от нас в морално отношение

Кои са хората, които си фантазират че стоят по-високо в морално отношение от другите? От една страна това са религиозните моралисти , а от друга тези, които възхваляват третия пол , транссесуалността и подлагат на критика белите мъже.

На това мнение е анализатора Диaн Тодоров , който e написал забавен текст по тематиката. Публикуваме го без редакторска интервенция: 

„ Настоящото ревю се отнася за избрана група хора, която си фантазира, че стои по-високо в морално отношение от другите. Едните са религиозните моралисти, които подлагат на критика човешката половост, предбрачен секс, извънбрачни връзки и така нататък

За мен те се провалят в това да бъдат честен стожер, защото те не гледат на другите като на човешки същества и не могат да вникнат в природата на човешкото прелъщение, поставяйки прекомерно високи условия. Те са относително безобидни, заради което никой не ги вижда.

Другите, по-опасни моралисти, възхваляват третия пол, транссесуалността, подлагат на критика белите мъже, токсичната неустрашимост на белите мъже, деградиралия Запад, западния колониализъм. Но не помнят, че мюсюлманският колониализъм е най-големият: армиите на исляма посредством поредност от войни сътвориха големи империи. Също по този начин кръстоносните походи са били реакция против джихада. Най-голямото робско въстание не е на Спартак, а на черните плебеи, известни като „ зандж “, против Абасидския халифат, което продължава 14 години. Тогава въстават 500 000 души.

Тази категория моралисти съзнателно не загатва, че повече чернокожи са поробени от мюсюлмани, в сравнение с от християни, както и че постоянно чернокожи са продавани като плебеи от други чернокожи. Говорят за малцинствата като онеправдани, а не помнят, че малцинствата нямат съвсем никакви права в мюсюлманския свят. Също по този начин там дамите са считани за по-низши от мъжете, съществува многоженство, женитби за малолетни девойки и така нататък През цялата международна история разнообразни малцинства са били подложени на дискриминация. Когато Римската империя приема християнството, биват дискриминирани евреите. По същия метод при завладяването на огромна част от света от мюсюлманите, евреите и християните биват дискриминирани. Фокусът обаче съзнателно се измества. Докато на Запад е имало Просвещение и Ренесанс, в мюсюлманския свят е нямало.

Тази категория моралисти са будните левичари, които съществуват и в български вид. Те ни държат лекции по морал. Този, който не споделя тяхното виждане, е жигосан като неприятен. Когато им кажеш, че няма летящи слонове и че земята е кръгла, се наскърбяват. Твърдят, че бежанците са потребни макар убийствата, изнасилванията, осъществявани от тях, и натоварването на обществената система на Запад. Според тях хомосексуалността е естествена за човешката природа. Чудно по какъв начин тогава са се родили хомосекуалистите. Оруел се оказа прав, живеем в света на „ 1984 ” – истината е неистина, а лъжата – истина. Т.нар. моралисти не ревизират обстоятелствата, а ги основават – постоянно много отдалечени от действителността.

Лошото е, че сходни хора, когато са на власт, се пробват да постановат техните визии, само че за мен те си остават карикатури. За човек със лично мнение те са без значение. Мнението им би могло да повлияе единствено на слабохарактерни хора, които не могат да образуват лично мнение и се впечатляват от всевъзможни измислици. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР