Кои са героите на нашето време? Нови 34-ма българи влизат

...
Кои са героите на нашето време? Нови 34-ма българи влизат
Коментари Харесай

Нови 34-ма отличени за „Достойни българи“ на годината

Кои са героите на нашето време? Нови 34-ма българи влизат в Клуба на Достойните през днешния ден. Церемонията за връчването на тазгодишните награди в акцията на вестник 24 часа се организира в НДК.

За 20-и път на специфична гала „ 24 часа “ благодари на българите с огромни сърца, като връчва премиите „ Достойните българи “. Отличията се връчват от 2003 година и през годините се постановиха като класацията, която намира героите на нашето време - хората, които ни карат да се усещаме горди, че сме българи. Те са елементарни хора от цялата страна, показали доброта и всеотдайност, помагали без изгода на хора в неволя.

Те са най-малките носители на наградата „ Достойните българи “

Сред новите отличени, които тази година ще се борят за наградата са спасителите на дребния Александър от Перник, Кръстьо Буцев и Георги Соваджиев от Ямбол оказаха първа помощ на децата потърпевшите в тежка злополука с рейс на пътя Тополовград – Свиленград, Илия Михайлов – учителя по история, който събира деца за онкоболни и други.

А тази година измежду номинираните е и репортерът на bTV Бесте Сабри за работата си в Турция, където тя отпътува часове след опустошителното земетресение при започване на февруари. Бесте е отличена за професионалното отразявана на нещастието с достолепие и емпатия

През годините националната акция е отличила 787 наши сънародници, избавили човешки животи, защитавали обективни дела или дарявали обилно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР