Кои са факторите, които държат един, сравним по големина с

...
Кои са факторите, които държат един, сравним по големина с
Коментари Харесай

Защо Виена води в класациите за най-добър град за живеене

Кои са факторите, които държат един, съпоставим по величина с нашата столица град да бъде години наред отпред в класацията на Мърсър „ Най-добър град за живеене “?  90% от виенчани са удовлетворени и доста удовлетворени от живота си в града, съгласно изследване, което се организира годишно от много време, описа Храбра Маринова , представител на Бюрото за интернационалните връзки на община Виена Ойроком при започване на полемика за градската среда и по какъв начин тя въздейства на чувството за богатство на хората в границите на провеждащия се Втори публичен диалог за щастието на нацията, проведен от сп. Мениджър. Той започва с представянето на данните от второто издание на Националния показател на щастието.  Проучването е извършено по задание на " Мениджър ".

За първи път през 2018-та в проучването на виенчани за живота във Виена се прибавя и аршин, който ревизира по какъв начин се усещат хората в един непрестанно възходящ град. Преобладава позитивната оценка, 71% от запитаните споделят, че се усещат добре.

Наличието на задоволително учебни заведения и детски градини са една от аргументите, поради които виенчани се усещат добре в града си и дават висока оценка на качеството на живот. Само за 2020 година австрийската столица ще вложи нови 167 млн. евро за просветителна инфраструктура и още 43 млн. евро за разширение на детските градини

53% от територията на Виена са зелените площи, което се оказва различен значителен фактор за високата оценка за качество на живот.

Културен живот и свободно време са трети, високо оценен фактор за задоволство от живота в австрийската столица с над 90% утвърждение. Изключително добре развита велосипедна мрежа – общо 1431 километра е също нещо доста значимо и ценено от виенчани, които споделят виновното отношение към климата и с непрекъснатото възходящ брой на годишните карти за градски превоз, на цена от 365 евро, или 1 евро дневно. Виена е град, в който живеят добре даже и пчелите. Градът е приютил над 200 млн. пчели, а един от най-любопитните планове е градската плантация от пчелни кошери на покрива на фамозната Виенска опера.

Възможността за работа и опцията за обучение са факторите, които най-вече се правят оценка и от жителите на София, показа Любо Георгиев , началник екип на „ Визия за София “, участник в полемиката. Връзката сред приходи и задоволеност от средата и метода на живот е доста директна и се демонстрира при усещанията за света и качеството на живот, които, става известно, са  териториално обусловени – по един метод правят оценка удовлетвореността от средата хората, които живеят в кв. Драгалевци и тези, които са в Нови Искър, показа той. София няма да е в условия на непрекъснато разрастващ  се град и ще остане с непрекъснато население от 1,5 млн. души в идващите 10-15 години, предвижда той като се базира на статистически данни, че така наречен машинален приръст на града с преселващи се от останалите обитаеми места в страната, ще се успокои.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР