Кои са детайлите в София, на които не обръщаме внимание?

...
Кои са детайлите в София, на които не обръщаме внимание?
Коментари Харесай

София като фрагменти: Как посланик и фотограф показват скритото пред очите ни

Кои са детайлите в София, на които не обръщаме внимание? Какъв ли е погледа на един дипломат върху архитектурата на столицата ни? Какви са тайните на града?

Всички тези въпроси намират своя отговор в изложбата " София като фрагменти и картини ", която сплотява фотографии, картини и колажи на актуалното изкуство с една цел - да показа невидимото в другояче познатото лице на София. 



Изложбата е по самодейност на посолството на Кипър у нас, а зад част от експозициите в нея стои самият дипломат - Н. Пр. Ставрос Августидис. Автор на фотосите пък е Венцислав Петров - фотограф и откривател с над 30-годишен стаж в " улавянето " на света. 

" Проектът се концентрира върху елементарни, пропускани аспекти от публичния живот, хора, здания, пейзажи, архитектура, улици, покриви, обекти. Всичко, към което минавате всекидневно, без в реалност да го виждаме, да се опитаме да изследваме ", споделя Петров в своя уебсайт.

 Венцислав Петров

Част от фотосите показват места с стеснен достъп, само че които демонстрират духа на столицата и по тази причина си заслужава да се видят, считат създателите. Не се тревожете - влизането им на тези обекти е било с разрешението на Столична община.



Метрото, летището, улиците, хората, изоставените здания, детайли и елементи на София, забавни шарени колажи на актуалното изкуство и картини - всичко това бе показано през вчерашния ден в постройката на посолството на Кипър.



Снимките и картините ще се издадат в лимитирано количество и ще се продават с благотворителна цел. Всички средства от изложбата ще бъдат дарени на фондация " За нашите деца ", с които ще бъдат подтиквани деца с проблеми в развиването си заради заболявания или увреждания. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР