Кои общини изнасят най-много стоки?Публикуваме данните за размера на износа

...
Кои общини изнасят най-много стоки?Публикуваме данните за размера на износа
Коментари Харесай

Русе е в челната тройка по износ на стоки за 2021 година

Кои общини изнасят най-вече артикули?

Публикуваме данните за размера на износа на нефинансовия бранш по общини в страната, споделени в:

През 2021 година най-високите доходи от експорт записват нефинансовите предприятия в София - 32,4 милиарда лв., следвани от тези в Пловдив (5,3 милиарда лева) и Варна (3,7 милиарда лева), като с над 1 милиард лв. експорт са към този момент 14 общини в цялата страна спрямо 10 през предходната година. В 69 общини размерът на износа е под 10 милиона лв..

Общините, където износът има най-значима роля в локалната стопанска система са най-често такива, в които преработващата индустрия е водещ бранш. През 2021 година най-голям е износът на човек от популацията в Девня – 125 хиляди лв. на човек от популацията, с съвсем двоен растеж по отношение на миналата година. Челната петицата се добавя от Божурище (67,9 хиляди лв. на човек), Марица (60,3 хиляди лв. на човек) и Севлиево (40 хиляди лв. на човек). Сред огромните общини най-голям експорт имат столицата (33,2 хиляди лв. на човек), Бургас (16 хиляди лв. на човек) и Русе (18 хиляди лв. на човек).

Тъй като за изчислението за 2021 година употребяваме популацията от преброяването, данните не са непосредствено сравними.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР