Кои храни могат да причинят неприятна миризма на тялото и

...
Кои храни могат да причинят неприятна миризма на тялото и
Коментари Харесай

Тялото ви мирише кофти, когато ядете тези храни

Кои храни могат да причинят неприятна миризма на тялото и по какъв начин да го избегнете, в случай че не може да си визиите живота без тях?

За да ухаем прелестно, купуваме парфюми и всевъзможни дезодоранти, само че това надалеч не е единственият метод да реализираме мечтаната цел.

Нашите хранителни привички въздействат на миризмата на тялото не по-малко от другите козметични артикули.

Какво би трябвало да знаят феновете на месото и какви неприятни изненади могат да ви донесат аспержите и зелето? 

Има връзка!

Как са свързани храната и миризмата на тялото? Връзката е директна!

Ето за какво, в случай че за на следващия ден сте възнамерявали значими срещи и желаете да изглеждате допустимо най-добре, в това число да ухаете прелестно, би трябвало да помислите за днешната си закуска, обяд и вечеря и по принцип, за вашата диета, тъй като това въздейства върху телесната миризма.

Когато телесната температура се увеличи заради стрес, физическо натоварване или топлота, нашите потни жлези се задействат.

Но самата пот не мирише: характерната миризма, с която се борим със сапуна и дезодорантите, е резултат от виталната интензивност на бактериите, които живеят върху кожата. Защо от време на време тази миризма става толкоз остра и неприятна?

Виновници за това може да са даже здравословните храни, написа zdrave.to.

Месо

Червеното месо е богато на желязо, цинк и фосфор, креатин и витамини от група В. За страдание, изследванията за връзките му с бъбреците, сърцето и захарния диабет са развалили “репутацията “ на месото.

Уви, то също не въздейства на миризмата на тялото по най-хубавия метод: постепенно се усвоява в стомаха и червата, месото употребява редица храносмилателни ензими и реагенти.

Продуктите за разграждане на протеина се всмукват от червата, в кръвта и потта. Когато се смесят с бактерии, миризмата им се ускорява.

Това се удостоверява в изследване, включващо дами, които ядат месо и които са вегетарианци. Телесната миризма на последните се оказала доста по-приятна.

Какво да вършим в този случай? Първо, намалете количеството употребявано месо до два пъти седмично.

Второ, използвайте обезвреждащи артикули - елда и пресни билки, способни освен да създадат миризмата на пот по-малко остра, само че и да понижат изпотяването като цяло.

Тоест, в случай че ядете доста зеленина с месото, тогава може би дезодорантът няма да ви е нужен.

Нещо повече, доктор Алън Хирш в книгата си “Миризмата на секс “ споделя резултатите от опит, в който се оказва, че дамите не харесват миризмата на пържено месо, череши и мъжки одеколон, а мъжът, който мирише на... краставици, провокира най-голямо неспокойствие. Така че мъже, обърнете внимание на това!

Зеленчуци

Някои зеленчуци, както месото, могат да причинят неприятна миризма, тъй като отделят газове по време на храносмилането и могат да миришат на сяра или амоняк.

И по този начин, броколи, карфиол и даже елементарното зеле, в допълнение към несъмнено потребния калий и антиоксиданти, съдържат доста сяра, която не е единствено част от веществата, чийто противен мирис се резервира в продължение на няколко часа, само че може да аргументи и метеоризъм.

Не си коства изцяло да изоставите зелето, то е извънредно потребен артикул, само че в случай че обичате да го хапвате прясно, би трябвало да регулирате количеството на продукта в диетата си и да го ядете задушено или варено.

Любимите и здравословни аспержи са нискокалоричен артикул (само 30 kcal на 100 g), доста привлекателни за тези, които желаят да отслабнат.

Известно е обаче, че използването им може да провокира появяването на изострен “амонячен “ аромат на урината. Този нормално безопасен резултат не трае повече от 2 часа, само че и миризмата на тялото също може да се промени закратко.

Факт е, че в процеса на асимилиране на аспержите се отделя метанетиол - газ с неприятна миризма, който се образува вследствие на гниещи протеини и е част от чревните газове.

След като ядете аспержи, не забравяйте да похапнете ябълки или цитрусови плодове, които усилват количеството феромони, отделяни от кожата, които въздействат на половата прелест на човек.

И още един значим миг: с цел да имате приятна миризма на тялото, по време на хранене не пийте кафе или сладостен чай, а билкови отвари от култивиран чай, мента, маточина и корен от ангелика.

Риба

Рибата съдържа голямо количество витамин А, в някои от нейните типове, да вземем за пример пъстърва или риба звук, доста холин (витамин В4).

При някои хора богатите на холин храни предизвикват синдром на рибената миризма, триметиламинурия. Ядките ще оказват помощ да я убиете: хапете ги, преди да консумирате риба или ги прибавете към соса.

Можете също по този начин да добавите подправки към рибната марината, които се смятат за естествени афродизиаци: кардамон, джинджифил и калган.

Но по-добре е да се въздържате от използването на къри, кимион и ким, защото съдържат сяра. Веднъж попаднали в кръвта, съединенията излизат дружно с дишането и потта, придавайки на тялото характерна кисела миризма.

Човек може да разграничи повече от 10 000 миризми

Обонянието е способността за разбиране на миризми. Едно от най-древните усеща, посредством които животните се ориентират в своята среда.

• 5 кв. см - това е площта на обонятелната зона на човек.

• 10-11 милиона обонятелни кафези има в носа на човек, а при кучето - 230 милиона, т.е. 20 пъти повече.

• Тежестта на миризмата се мери благодарение на особено устройство - олфактометър.

• До 70% от градските миризми не се усещат от жителите на мегаполисите. Африканец, който живее измежду природата, е в положение да помирише приятеля си, който е минал по горската пътека преди няколко часа.

• Повече от 10 000 миризми могат да се разграничат от индивида.

• С възрастта способността за разграничение на миризмите понижава. Освен това дамите резервират обонянието си по-дълго от мъжете.

• Любими на хората са миризмите на пресен самун, прясно окосена трева и кафе. Миризмите на кифлички и кафе освен подтикват апетита, само че и усилват желанието за покупки. Затова постоянно в огромните магазини мирише на кафе и свежи сладкиши.

• По време на бременността обонянието може доста да се усили.

• Преди към 6 милиона години при индивида стартира всеобщата промяна на гените на обонятелните рецептори в псевдогени, когато линиите на предците на хората (хоминини) и шимпанзета се разминават. Човекът има доста по-слабо подушване спрямо животните.

• Жените имат по-добро подушване от мъжете. С дясната ноздра можем да улавяме миризмите по-добре, в сравнение с с лявата.

• Намаленото подушване (хипосмия) или неговото неявяване (анозмия) може да бъде породено от настинки, тумори и токсични лезии на мозъка, мозъчно-съдови произшествия и травматични мозъчни пострадвания.

• Над 11 км самецът усеща уханието на женската пеперуда Astias selene. Повечето животни се ориентират по миризмата, намират храна, избират полов сътрудник.

• С 40-50% добре развитото подушване на новородените се губи през първата година от живота му.

• Усещането за миризма може да варира според от температурата и влажността (в горещо и влажно време усещаме миризмите по-силно), времето на деня (на ярко имаме по-висока сензитивност, в сравнение с тъмно)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР