Кои диети са полезни за нашето здраве? В днешно време

...
Кои диети са полезни за нашето здраве? В днешно време
Коментари Харесай

Диета с шоколад, кафе и червено вино

Кои диети са потребни за нашето здраве? В днешно време човек е мъчно да бъде в крайник с най-новите трендове. Изследванията показват отново и още веднъж, че растителните диети са най-подходящи за тялото и мозъка. Същевременно обаче и разнообразни изследвания, съсредоточаващи се върху съответни артикули, излизат непрекъснато в научните журнали, написа Business Insider.

Така да вземем за пример ново проучване, оповестено в Journal of Internal Medicine, открива, че една съответна противовъзпалителна диета понижава възможностите ни за преждевременна гибел.

Учените изследват данните, събрани от 68 хиляди мъже и дами от Швеция на възраст сред 45 и 83 години и откриват, че при хората, които хапват противовъзпалителни храни, като плодове и зеленчуци, чай, кафе, пълнозърнест самун, зърнени закуски, нискомаслено сирене, зехтин и канола, ядки, шоколад и умерено количество алено вино и бира, шансът от преждевременна гибел е 18 % по-нисък.

Ако би трябвало да бъдем по-конкретни, участниците, спазващи сходна диета, са били с към 20 % по-малко предразположени към развиването на кардиоваскуларни проблеми. Нещо повече – рискът от развиването на рак при тях е бил с 13 % по-нисък. Пушачите, които са следвали тази диета, са били доста по-облагодетелствани от пушачите, които са я избягвали.

Възпаленията евентуално провокират много болести, в това число някои типове рак, деменция и кардиоваскуларни проблеми. Съответно – намаляването на тази комплицирана биологична реакция с избрани типове храни е един от методите да се преборим със вредите, които тя нанася.

„ Дори частичното придържане към диета с противовъзпалителни храни може да се отрази удобно на здравето ви “, споделя основният създател на проучването Джоана Клауза.

Прочетете цялостния текст на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР