Кои черти обединяват майките и бащите на успешни деца? Британският

...
Кои черти обединяват майките и бащите на успешни деца? Британският
Коментари Харесай

Работещи и спокойни – такива са родителите на успешни деца

Кои черти сплотяват майките и бащите на сполучливи деца? Британският портал Business Insider ги изброява и в действителност – когато човек се замисли над тях, ще види, че те въздействат позитивно на характера, държанието и ориста на детето в бъдеще.

Става въпрос за следното:

- актуалните родители нормално имат  положително обучение и висок социално-икономически статус ;

- стараят се да развиват  аналитичното мислене  на своите деца – карат ги да учат математика от ранна възраст;

- насърчават  приятелствата  им с връстници;

- наблюдават за тяхната  физическа активност  от малки;

- участват и вземат участие в  прочувствения живот  на хлапетата.

Ето и още няколко, извънредно значими:

Първото визира домашната работа  – децата би трябвало да я извършват.  " Ако дребните не мият съдовете, значи някой прави това вместо тях “, отбелязва някогашният декан на първокурсници в Станфордския университет и създател на книгата " Как пораства възрастния човек “ Джулия Лискот-Хеймс. -  " Тоест децата се освобождават освен от работата, само че и от осъзнаването на това, че работата би трябвало да бъде свършена и всеки от нас е задължен да способства за общото богатство. “

Тя е уверена, че помощта, която децата оказват на родителите си у дома, е доста потребна в зрелия им живот за сполучливо съдействие с сътрудниците и за вдишване на отговорност за по-сложни задания.

Второ предписание – нужно е да приучим децата на обществени привички . Според проучване на учените от Университета в Пенсилвания и Университета " Дюк " общественото развиване на деца, които умеят да си взаимодействат с другите без тласкане, които от дребни вникват в възприятията на близките и вземат решение проблеми независимо, им дава огромни шансове в бъдеще да получат положително обучение и хубава работа след години.

Прочетете целия материал на страниците на Новите родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР