Кохезионната политика променя всички за добро. Тя не е само

...
Кохезионната политика променя всички за добро. Тя не е само
Коментари Харесай

Дончев: Време е да мислим за обща европейска политика за администрацията

Кохезионната политика трансформира всички за положително. Тя не е единствено капиталов развой, само че и учебно заведение за администрацията, тъй като ръководството на европейските пари внася нов нрав, схващане, просвета и привички в администрациите на всички държави-членки. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в Брюксел на конференция за положителното ръководство на политиката по доближаване на Европейски Съюз. Дончев акцентира, че е време политиката във връзка с администрациите в Европейски Съюз да е обща европейска политика и да има най-малък стандарт, на който да дава отговор всяка една администрация в държавите-членки на Европейски Съюз.

По време на конференцията комисарят по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела разгласи старта на самодейността на Европейска комисия за ускорение построяването на административен потенциал за ръководство на европейските средства през идващия програмен интервал. Първата фаза на самодейността е на стойност 900 хиляди евро. Общо пет Управляващи органа на оперативни стратегии от България, Гърция, Полша, Хърватска и Испания ще получат поддръжка от Европейска комисия за в допълнение подсилване на административния си потенциал посредством потребление на експертизата на Организацията на икономическо съдействие и развиване (ОИСР). От българска страна за присъединяване в самодейността е утвърдена на Оперативна програма „ Региони в напредък " 2014-2020.

„ Ние носим отговорността да подсигуряваме, че Кохезионната политика ще продължава да усъвършенства всекидневието на нашите жители и ще има съответни резултати в европейските райони. ", съобщи комисар Вела. По думите му едно вложено евро през днешния ден ще генерира близо три евро спомагателен Брутният вътрешен продукт след 10 години.

През 2018 година политиката на доближаване на Европейски Съюз отбелязва 30 години от основаването си. Тя е най-важният капиталов инструмент на Европейски Съюз, който поддържа икономическия напредък, основаването на работни места, конкурентоспособността и понижаване на разликите сред страните-членки. За сегашния програмен интервал до 2020 година по линия на Кохезионната политика ще бъдат вложени 351,8 милиарда евро в европейските райони, от които 7,4 милиарда евро в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР