Кохезионната политика не е просто трансфер на средства, а фактор

...
Кохезионната политика не е просто трансфер на средства, а фактор
Коментари Харесай

Радев: Подкрепям визионерския подход на френския президент

Кохезионната политика не е просто трансфер на средства, а фактор за политическа и обществена непоклатимост на целия континент. Тя може да облекчи икономическата имиграция в богатите страни и демографската рецесия в по-слабо развитите европейски страни.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Париж, откакто организира в Елисейския замък среща с президента на Френската република Еманюел Макрон, заяви пресекретариата на президента.

Президентът Радев е на работно посещаване във Франция по покана на своя френски сътрудник.

За да имаме ефикасна Кохезионна политика, би трябвало да има ефикасни ограничения за битка с корупцията. Формалните отчети не правят работа, акцентира още Румен Радев и добави, че за това са нужни действителни ограничения.

„ Утре ми следва среща с френския бизнес, на която ще обсъдим и изискванията за привличане на френски вложения в България “, уточни президентът.

„ Изказах поддръжка за визионерския метод на френския президент към проблемите на Европа и му благодарих за поддръжката да основем в България клон на френското Национално учебно заведение за администрация за региона на Югоизточна Европа ", съобщи Румен Радев.

Изграждането на действителни отбранителни качества на Обединена Европа е нужда, без които тя ще бъде малоценен артист на международната сцена, уточни още президентът и добави, че България разполага с значителен индустриален и теоретичен капацитет в отбранителната сфера, който би трябвало да откри място в общата европейска защита.

Двамата президенти подчертаха и потребността от европейска взаимност пред външните провокации за Европейски Съюз като миграцията и тероризма.

„ Приемането на България в Шенген е значим фактор за допринасяне на повишение на сигурността в Европа, тъй като сигурността на всеки европейски жител стартира от сигурността на външните граници и България е такава граница “, безапелационен беше Румен Радев и прикани Европа да работи солидарно в отбрана на своята народна власт.

Европейската вероятност на страните от Западните Балкани в светлината на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, също е била измежду тематиките на диалога сред двамата президенти, стана ясно от думите на Румен Радев.

Президентът Еманюел Макрон изрази предпочитание за развиване на двустранните връзки сред България и Франция и постигането на резултати в три области. „ Имаме общи вероятности във връзка с защитата, икономическото съдействие и образованието, за които ще работим заедно”, уточни той.

Президентът Макрон дефинира България и като значим сътрудник във връзка с дневния ред на Европейския съюз и изрази поддръжката си за идното председателство на нашата страна на Съвета на Европейски Съюз.

”По време на Българското председателство се надявам да реализираме съответен прогрес за съдействието на страните членки на Европейски Съюз във връзка с висшето обучение в европейските университети”, сподели още президентът Макрон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР