Когото и да попитаме в днешно време дали иска повече

...
Когото и да попитаме в днешно време дали иска повече
Коментари Харесай

Парите са всичко!

Когото и да попитаме в днешно време дали желае повече пари, той ще отговори утвърдително. Въпреки това, болшинството от хора не желаят да положат нужните старания, с цел да ги имат и се успокояват с думите „ Парите НЕ са всичко “. Дали те не си споделят същото за работата, фамилията, децата, физическата форма? Дали „ гроздето не е кисело “? В тази публикация ще ви дам моите 5 аргументи да престанем да омаловажаваме парите и да стартираме да учим законите и правилата, които ще ни разрешат да живеем по-добре и да станем по-богати.

Това са единствено пари “

Това е все едно да кажем „ Това е единствено въздух ”. Да, само че ние се нуждаем от тях, с цел да живеем. Един другар един път ми сподели „ Имам 100 лв. и ще ми стигнат до края на живота …стига да не си закупувам нищо ”. За страдание, няма да стане по този метод (или най-малко аз не знам как). Това надменно отношение към парите няма да ни разреши да подобрим персоналните си финанси. Ако харчим все едно на следващия ден в никакъв случай няма да пристигна, все в миналото бъдещето ще пристигна и въобще няма да е розово. Съгласен съм, че парите не ни вършат щастливи, само че неналичието ни е съществена причина да не се усещаме добре. Според проучване, парите са главната причина за разногласията в фамилията и втория мотив за разводите (след изневерите).

Ако „ Парите не са всичко “, за какво не се опитаме да живеем без тях? Да отидем в някое село, да си произвеждаме сами храната и да се задоволяваме единствено с нещата, които ни дава природата изцяло гратис. Дори не желаеме и да си помислим за подобен вид, нали? Тогава, дано престанем да изричаме тази явна неистина и да почитаме парите, а те ще ни оказват помощ да живеем по-добре и да реализираме задачите си.

За парите, оценките и напъните

За да разберем по-ясно отношението ни към парите и хората, които ги имат в по-големи количества, дано се върнем в годините, когато ходехме на учебно заведение. Тогава валутата бяха оценките. Аз бях измежду „ заможните “ възпитаници, тъй като за мен знанието беше метода да изпъкна с нещо (не бях доста атлетичен и не се вписвах тъкмо в определението за „ готин “). Разбира се, „ гроздето беше кисело “ за част от моите съученици и те се успокояваха с „ Оценките не са всичко “, „ Да зубриш е неуместно “ и „ Ти единствено за оценки ли мислиш? “. В същото време, те тайничко също желаеха да получават високи оценки и когато това станеше, бяха доста горди.

Това беше единствено един образец и съм надалеч от мисълта, че шестиците са нещото, което ще усъвършенства живота ни (но знанията сигурно могат да го направят), само че по сходен метод стоят нещата в съвсем всички сфери. Знам, че когато чуем „ Този (тази) има доста пари “, незабавно изниква в съзнанието ни човек, който е „ вманиачен “ на тематика пари, безсъвестен и няма нищо друго (освен парите). Може и по този начин да е за някой, само че това не важи за 95% от богатите хора по света и у нас.

Ако желаеме и ние да сме с техните финансови благоприятни условия (а го желаеме, нали?), може най-малко да променим отношението си към тях и към парите като цяло. Българите обичаме да се „ надцакваме “ с изречения като „ Мерцедесите нищо не костват. Моята Дачия е в пъти по-добра “ (например), само че това не е в наш интерес и колкото по-рано го осъзнаем, толкоз по-добре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР