Когато започна войната, руснаците дойдоха и отведоха майка ми. Тя

...
Когато започна войната, руснаците дойдоха и отведоха майка ми. Тя
Коментари Харесай

Ростислав от Херсон: Руснаците ми казваха, че никой не се нуждае от нас, никой не се интересува

" Когато стартира войната, руснаците пристигнаха и водиха майка ми. Тя има психическо заболяване и това беше оправданието им. Отведоха я, а аз останах самичък. Прекарах самичък 4 месеца. Беше ми доста мъчно, тъй като нямах задоволително храна и пари. Започнах да оказвам помощ на съседите си за обработването на земята им и по този начин си докарвах малко пари. Когато руснаците научиха, че съм самичък, пристигнаха и ми споделиха, че би трябвало да отивам на учебно заведение и че не мога да заставам самичък.Отказах да потегли с тях, само че ден по-късно се върнаха с оръжия и ми споделиха, че в случай че не потегли с тях, ще ме пратят в приемно семейство ", споделя Ростислав Лавров, депортирано в Русия дете.



" Първо ме изпратиха в Херсон, където прекарах един месец. След това ме изпратиха на летен лагер в Руската федерация, в Крим. Лагерът се споделяше " Дружба ". Бяхме към 600 деца. Всички от Херсон и региона. Бяха ни споделили, че сме там за 2 седмици. Имаше доста къщички, всичко беше обградено от огради. Сутрин ни караха да станем, пускаха ни съветския химн, след което закусвахме. Играхме баскетбол, след което ни караха да спим на обяд. Следобед нормално се разхождахме, а след вечеря ни прожектираха съветски филми, продължава описа си той.



" Не бих споделил, че се държаха добре с мен. Наказваха ме за това, че не желаех да пея съветския химн. Първия път ме накараха да пиша пояснение, втория ме изпратиха при шефа на лагера, а на третия ме затвориха в карцер. Затваряли са ме 4 пъти за по 3-4 дни. Винаги за това, че отказвах да пея съветския химн ", споделя Ростислав Лавров, депортирано в Русия дете.



" След към половин месец реалокираха всички ни в различен лагер - още веднъж в Крим, където останах месец и половина. Отново ме затвориха в изолатора, тъй като не пеех химна им.Един ден ни споделиха, че би трябвало да учим - не питаха какво и къде желаеме да учим. Изпратиха ме във военноморско учебно заведение в Керч, където останах към 6 месеца. Учех за заварчих, въпреки да не желаех да стана подобен. В часовете по история ни споделяха, че Украйна ще спре да съществува, че Одеса и Херсон са съветски градове. Казваха ни " никой не се нуждае от вас, никой не се интересува от вас ", споделя Ростислав Лавров, депортирано в Русия дете.



Вижте повече в директното включване на Тоня Димитрова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР