Когато започна да се говори за социално-икономически мерки, за подпомагане

...
Когато започна да се говори за социално-икономически мерки, за подпомагане
Коментари Харесай

КТ Подкрепа иска премахване на данъка върху минимална работна заплата

Когато стартира да се приказва за социално-икономически ограничения, за подкрепяне на засегнатите от рецесията след пандемията от COVID-19, ние - всички обществени сътрудници, бяхме мощно обезпокоени, тъй като постоянно се случва такива средства да се разходват по не най-хубавия метод. Но бяхме поканени да дадем мнение и на двете срещи успяхме да убедим министър-председателя и неговия екип, че с тези пари би трябвало да се свършат някои неща, които ще свършат работа на момента и ще работят и за в бъдеще. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Синдикалистът даде и образец с " нарастването на средствата за заплати с няколко системи, в които от години сензитивно изостават ".

" Работещите в Агенцията за обществено подкрепяне получават по-малки заплати от помощите, които раздават. По същия метод изостава заплащането в Агенцията по заетостта, изключително с хората, които работят на първа линия, където заетостта е 40% от нужната. Изостава и Главна ревизия по труда, има проблеми в домовете за възрастни хора, в домовете за заболели хора, в Агенцията за хора с увреждания ", изясни Манолов и добави, че това са единствено част от сериозните точки, страдащи от хронично недофинансиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР