Когато за първи път чух за хавански синдром“, помислих, че

...
Когато за първи път чух за хавански синдром“, помислих, че
Коментари Харесай

Грозев : Българи , работещи за руското разузнаване, тършуваха в дома ми

„ Когато за първи път чух за „ хавански синдром “, помислих, че е интрига. Разглеждахме новопоявяващите данни с любознание, само че без да се задълбаваме. След като забелязахме наклонност, че стотици хора по света се оплакват от признаци, е мъчно да повярваш, че има неуравновесеност “, сподели по БТВ проверяващият публицист Христо Грозев.

„ Всички от тях са имали битка с съветските служби. Всички те са високопоставени и добре подготвени в дипломация или служби. С години продължи това. Това, което ни накара да имаме вяра, че по-скоро е правилно, беше наличие на група на съветското военно разузнаване, която пътува по света. Тя наброява към 60-70 души. Веднага след идване на хора от групата стартират да се оплакват американски дипломати, които не знаят, че руснаците са там. Имаше корелация на наличие “, добави той.

„ Има шест случая, които сме разкрили. Те са във Франкфурт, Германия, през 2014 година, в Берлин през 2016 година, както и две пътувания до Китай през 2016 година и 2017 година, след които отново има недоволства на американски дипломати. Не можем да забележим всички. Ако това е интервенция на съветското военно разузнаване, те употребяват локални хора, които в доста случаи са военни аташета, които работят за тази група “, уточни Грозев.

„ Голяма част от хората, които са взели участие в тези офанзиви, са участвали и в България през 2014 година и 2016 година Същите хора, взели участие в отравянето на Емилиян Гебрев, са тези, които са пътували там, където има случаи на „ хавански синдром “. Има съвпадане по идване в България тъкмо преди отравянето на Гебрев и с един съветски предприемач, който е уредник на най-голямото спортно рали в света – Рали „ Пътят на коприната “.

Точно с това рали под формата на механици или фотографи са пътували представителите на съветското военно разузнаване до Китай. Същият съветски предприемач Ян Борисов идва в България в същия ден, когато идва групата, която отравя Емилиян Гебрев. Същият човек има парцел на българското Черноморие “, изясни проверяващият публицист.

„ За българското разследване е вест. За българските разследващи служби това не би трябвало да е вест. Въпросът е дали ще има дейности на правоохранителните органи и на проверяващите органи какво е правил този човек десетилетия на българското Черноморие “, добави още той.

„ Имало е навлизане в моя дом през 2022 година. Целта е да се открадне преносимия компютър, който се вижда и във кино лентата „ Навлани “. Този компютър е издирван. Влезли са българи, наети от съветското разузнаване, с цел да го откраднат от моя дом. Взели са неверния компютър. Това е следващия гаф на съветското разузнаване и на техните български, за жалост, шпиони. Фактът, че са влезнали в моя дом е стресиращ. Не съм единствения, който живее там “, уточни Христо Грозев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР