Когато за някой е потвърдено с тестове, че има коронавирус,

...
Когато за някой е потвърдено с тестове, че има коронавирус,
Коментари Харесай

Как се лекува коронавирус – описанието на началника на инфекциозната клиника във ВМА

Когато за някой е доказано с проби, че има ковид, следва диалог със съответния човек, с цел да се откри каква е клиничната му картина. Ако клиничните признаци са леки, болните остават за лекуване у дома. Ако са тежки, следва превозване със специфичен медицински транспорт. Това описа началникът на инфекциозната клиника на ВМА доцент Георги Попов.
Пред Българска национална телевизия Попов изясни, че заболяването се лекува с доста отмора, би трябвало да има течности, както и обезпечен О2. Вливане на кристалоидни разтвори за попречване на дехидратация, в случай че става въпрос за по-тежко положение се подава О2, а за температурата „ доста деликатно ” се ползват противовъзпалителни средства – това сподели Попов като информация.
Във ВМА има 10 признати заболели от ковид, а още 14 са на домашно лекуване, само че ВМА дава отговор за тях. За изписване наложително са нужни 2 негативни теста.
Що се отнася до имунитета, Попов сподели, че подобен се построява, само че е належащо да си добре оздравял. Доцентът описа, че клиничната картина демонстрира по-висока температура – над 37 до 38 градуса, след това намаляване на температурата, след няколко дни отново повдигане, което не е типично.
Единственият златен стандарт дали сме заболели от ковид или не е тест в лаборатория (PSR), а не бърз тест. Трябва да има признаци – секрет, с цел да се вземе проба, уточни Попов. Той не предлага да се вземат имуностимуланти, с цел да се пазим от COVID-19 – вместо това по-добре да се води здравословен метод на живот, с доста чист въздух и да не се позволява гърлото да бъде „ охлаждане на гърлото ”.
За край Попов съобщи, че всички лекари във ВМА ще се тестват за ковид, като към тези, работещи в карантинната зона, вниманието е най-голямо.
Още: " Коронавирусът провокира от ден на ден ограничавания в Европа, в това число прекъсване на църквата "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР