Когато времето застудее, е нормално понякога да усещате изтръпване в

...
Когато времето застудее, е нормално понякога да усещате изтръпване в
Коментари Харесай

Защо на жените по-често им изтръпват пръстите?

Когато времето застудее, е обикновено от време на време да усещате изтръпване в пръстите на ръцете, където са струпани най-вече нервни окончания

След оживление би трябвало то да изчезне.

Жените по-често имат това недоволство. Едната причина е, че тяхната кожа е по-тънка. А таман тя поддържа удобната за тялото температура с помощта на кръвоносните съдове, които популяризират топлата и богата на О2 кръв. Когато градусите на околната среда падат, сензорните рецептори в кожата алармират мозъка да стесни кръвоносните съдове. Така се пропущат по-малки количества кръв към кожата за скъпата топлота да се запази навътре в тялото си, където са по-чувствителните към студа органи. Този развой на стесняване и разширение се назовава вазоконстрикция.

Смята се, че на дамите по-често им е студено и им изтръпват ръцете и поради по-голямото количество на хормона естроген, който въздейства на вазоконстрикцията.

Изтръпването може да не е обвързвано единствено с външната температура. Може да е поради смяната в равнището на хормоните преди менструация, само че може да е и признак за болест появява поради смяната в равнището на хормоните преди менструация.

При по-възрастните хора и от двата пола се дължи на по-лошото оросяване.

Реакцията постоянно се вижда също при стрес. Обикновено се следи и при паник офанзиви.

Ако този признак от време на време се появява като че ли без причина, даже да е временен, безусловно посетете доктор. Той ще реши дали да ви изпрати на проучвания за отменяне или потвърждаване на болести, които изискват терапия.

Състоянието се назовава парестезия на пръстите на ръцете. То може да издава прилепяне на нерв, увреждане на нерви поради изкривяване на ставите (ревматоиден артрит), свиване на кръвоносни съдове, нарушено кръвообращение.

При заболяването на Рейно кръвообращението е патологично променено и тогава пръстите, носът и ушите изтръпват, побеляват или даже посиняват. Това е
симптом и при хипотиреоидизъм – намалена функционалност на щитовидната жлеза.

Изтръпването може да е симптом за тежки положения като множествена склероза, инсулт, израстък в мозъка. Много постоянно това недоволство се среща при болните от захарен диабет. Има го и при анемия.

Прекомерна приложимост на алкохол също провокира изтръпване. Той е токсин, който води до увреждане на нервната тъкан. Получава се вид периферна невропатия, известна като алкохолна невропатия. В множеството случаи са наранени и краката.

Една от най-разпространените аргументи за изтръпването е синдромът на карпалния канал. Той съставлява прилепяне на срединния нерв на ръката. Състоянието води до закъснение на нервната проводимост и изтръпване на палеца, показалеца, междинния пръст и от време на време на безименния. Заболяването не може да отшуми единствено, по тази причина не отлагайте консултация с доктор.

Най-безобидната причина за изтръпването на пръстите е дефицит на витамини и минерали. Обикновено се записват намалени равнища на натрий, калций, калий, желязо, витамин В12.

Състоянието е в директна връзка и с магнезия. Набавяйте си го, като ядете картофи, спанак, фасул, грах, ядки, семена, пълнозърнест самун. Добре работи чай от 25 г примес от женшен и годжи бери. Варят се на спокоен огън в 1,5 л вода 15 минути. Течността се прецежда и е подготвена за пиянство. Отличен резултат има примес от 2 лимона и 2 портокала, смляни с корите, само че без семките. Добавете 2 с.л. мед и оставете на стайна температура 24 часа. След това приберете в хладилника. Хапвайте по 2 ч.л. половин час преди ястие 3 пъти на ден.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР