Когато видят господарите си след раздялата през деня, кучетата направо

...
Когато видят господарите си след раздялата през деня, кучетата направо
Коментари Харесай

Защо кучетата се радват толкова, когато се прибираме у дома?

Когато видят господарите си след раздялата денем, кучетата напряко полудяват и за това си има причина, написа io9. За да разберете кучешкото държание, би трябвало да имате поради, че кучетата произлизат от вълците и двата типа са се разделили преди някъде към 15 000 години. Въпреки това споделят доста общи черти.

Да отговори на въпроса по какъв начин ни възприемат кучетата се е заел ученият Грегъри Бърнс, който организира проучване благодарение на образна диагностика. Според него четириногите ни любимци елементарно разграничават индивида от друго куче, като за това оказва помощ най-много познатата човешка миризма, която подтиква отговор в мозъка.

" Никоя друга миризма не прави това, нито даже на друго познато куче. Те знаят, че сме разнообразни от тях и в мозъка им има особено място за нас. Чрез образната диагностика откриваме, че кучетата в действителност ни обичат и то освен тъй като ги храним ", изяснява Бърнс.

Една глутница вълци е семейство в дословния смисъл на думата - там са бащата, майката, децата и някои близки родственици, които не са се отделили. По сходен метод кучетата също ни възприемат като част от тяхното семейство, заключава ученият.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР