Когато видим какво е окончателното решение на пленарната зала по

...
Когато видим какво е окончателното решение на пленарната зала по
Коментари Харесай

Никола Минчев: Вероятно няма да предлагаме правителство на малцинството

„ Когато забележим какво е окончателното решение на пленарната зала по въпросите за Изборния кодекс, ще преценим. Но в случай, че не се е сбъднало изискването, няма да предлагаме държавно управление на малцинството “, сподели Никола Минчев, народен представител от „ Продължаваме промяната " и зам.-председател на Народното събрание пред БТВ.

До три часа тази заран депутатите заседаваха по тематиката за Изборния кодекс. Преди това те върнаха смесеното гласоподаване, при което гласоподавателите упражняват правото си на избор посредством машина или с хартиена бюлетина. „ Не е това дневният ред на обществото. Законите по ПВУ, бюджет за 2023 година – това са нещата, с които 48-омото Народно заседание би трябвало в действителност да се занимава, а не са измененията в изборното законодателство. Освен в случай че партиите, които ги прокарват не се готвят за скорошни избори “, сподели той.

 

По думите на Минчев машините са се трансформирали в скъпоструващи принтери. „ МИР „ Чужбина “ не отпадна, не отпадна Общественият съвет към ЦИК, само че огромното завръщане на хартията се случи. Вече след гласуването с машина, тя ще отпечатва бюлетините, а те ще се броят ръчно. Тройна работа – гласоподаване с хартиена бюлетина, гласоподаване на машина, която отпечатва бюлетина, т.е. броят се и двете, а най-после се и сумират. Много хартия на едно място, която най-малкото ще докара до добросъвестни неточности, а може да докара и до злоупотреби “, счита Никола Минчев. По думите му, с цел да си партнират с Българска социалистическа партия, те би трябвало да се откажат от хартиената бюлетина.

 

Минчев не изключва допустимо ръководство на „ хартиената коалиция “.

Според него има синхрон сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по тематиката за Изборния кодекс.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР