Когато вече не можеш да се сетиш за някоя причина

...
Когато вече не можеш да се сетиш за някоя причина
Коментари Харесай

Не се отчайвайте! Ето как да превърнете края в ново начало

Когато към този момент не можеш да се сетиш за някоя причина да продължиш напред, тогава би трябвало да се замислиш за причина да започнеш изначало. Има огромна разлика сред това да се откажеш и да решиш да започнеш изначало в вярната посока.
Има три думи, които могат да те освободят от съжалението по предишното ти и да те водят напред към позитивното ново начало, написа блогърът Марк за marcandangel.com, представен от " Мениджър Нюз ". Тези думи са: “От в този момент нататък...”

И по този начин от в този момент нататък:

1. Освободи се от нещата, които не можеш да контролираш – множеството неща са единствено част от живота ти, тъй като продължаваш да мислиш за тях. Позитивните неща се случват в живота ти, когато се отдалечиш прочувствено от отрицателните. Така че стой да задържаш в себе си, това от което те боли и направи място за това, което те кара да се чувстваш добре. Не позволявай това, което е отвън контрола ти да се набърка в живота ти и да обърка всичко друго, което би могъл да контролираш.

2. Приеми и прегърни действителността – Животът е елементарен. Всичко се случва за теб, а не на теб. Всичко се случва в точния и подобаващ миг, нито прекомерно късно, нито прекомерно рано. За всичко, което губиш, получаваш нещо друго в замяна; а за всичко, което получаваш губиш нещо друго. Не е наложително това да ти харесва, само че за теб ще е по-лесно, в случай че го приемеш. Така че обръщай внимание на метода, по който гледаш на живота. Ти можеш или да съжаляваш, или да се радваш; изборът е твой.

3. Промени си мисленето – Промяната е като дишането – тя не е част от процеса, тя е самият развой. В действителността единственото нещо, за което можем да сме сигурни е смяната. И първата стъпка в посока на позитивната смяна е да смениш метода си на мислене. Подготви се за позитивните неща в живота. Подготви се за новите неща. Позволи на незнайното да те води до свежи и непознати черти на теб самия. Ръстът е неосъществим без смяна. Ако не можеш да си промениш мисленето, не можеш да промениш нищо в живота си. Понякога това, което би трябвало да направиш, е да погледнеш нещата от различен ъгъл.

4. Дръж се крепко за положителните неща – Когато нещата в живота се объркат хубавичко, когато си толкоз надълбоко забит в земята, че не можеш да видиш нищо друго с изключение на мрачевина, недей да хабиш скъпата си сила, пробвайки се да си пробиеш път нагоре. Защото в случай че започнеш да копаеш преждевременно в дупката можеш да тръгнеш в неправилната посока и единствено да се заровиш още по-надолу. Вместо това използвай цялата си сила, която имаш, с цел да вгледаш във вътрешността в себе си, да потърсиш надълбоко в себе си нещо в действителност положително. В добрината се крие светлината; тя ще ти покаже каква е вярната посока и ще ти освети верния път нагоре.

5. Почивай и се прегрупирай . – Силата не се крие в това да носиш кръста на срама и скръбта. Силата е за това да избереш своя път, да живееш с следствията и да се учиш от тях. Понякога правиш най-хубавото, на което си кадърен и най-после отново се случва най-лошото. Когато това се случи не се обезкуражавай. Поне си опитал. Понякога това е в действителност всичко, което можеш да направиш. Не си се провалил; просто си научил какво да не правиш. Така че почини си, прегрупирай се и започни от начало с това, което знаеш.

6. Приеми шанса . – Да направи огромна смяна в живота си или да опиташ нещо ново може да бъде плашещо. Но знаеш ли кое е още по-страшно? Да съжаляваш. Така че би трябвало да осъзнаеш, че множеството от страховете ти са доста по-големи в съзнанието ти, в сравнение с са в реалност. Сам ще осъзнаеш това сега, в който се изправиш пред тях. Не се оставяй да те спрат. Живей живота си по този начин, че да не съжаляваш за възможностите, които ни се оползотворил, любовта, която в никакъв случай не си позволил, и подаръците, които не си подарил.

7. Продължавай да се катериш – Всеки човек, който е на върха на планината не е паднал там от небето. Хубавите неща се случват на тези, които се трудят крепко за тях. Ти събираш убеденост и ставаш по-силен с всеки опит, с който в действителност се опитваш да изкараш най-хубавото от себе си и да постигнеш нещо, на което не си вярвал, че си кадърен. Ако се намираш по средата, където нямаш опция или предпочитание да се върнеш обратно, с цел да продължиш напред те е доста боязън, помни че няма по какъв начин да се насладиш на гледката, в случай че нямаш предпочитание да се покатериш.

8. Оценявай това, което си научил – Нищо не е по-красиво и по-въздействащо от усмивка, която си е проправила пътя през сълзите. Не съжалявай за времето си, даже за моменти, които са били изпълнени с болежка. Усмихни се, тъй като и това е бил един урок и ти е дал сили да се изправиш. В последна сметка не това, през което си минал те дефинира кой си; а това по какъв начин си минал през провокациите те е направило индивида, който си през днешния ден, и индивидът, който можеш да бъдеш на следващия ден.

9. Осъзнай, че всяка стъпка е нужна – Нищо не е постоянно неверно. Ние се учим от всяка стъпка, която вършим. Каквото и да си направил през днешния ден е било наложително, с цел да те води до там, където би трябвало да бъдеш на следващия ден. Така че бъди горделив от себе си. Може би не си толкоз добър, колкото ти се желае, или толкоз съумял, колкото ще бъдеш някой ден; само че с помощта на всичките уроци, които си научил по пътя си, ти си толкоз по-добър спрямо преди.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР