Когато във вторник кандидатът за премиер на “Има такъв народ”

...
Когато във вторник кандидатът за премиер на “Има такъв народ”
Коментари Харесай

Коя е кандидатката за екоминистър Силвия Бакърджиева и каква е връзката между нея и ефективно осъден

Когато във вторник претендентът за министър председател на “Има подобен народ” (ИТН) Пламен Николов изчете в коридорите на Народното събрание имената и ресорите на номинираните за министри, прекомерно малко от тях бяха познати на необятната аудитория.

Такъв беше казусът и с препоръчаната за министър на околната среда Силвия Бакърджиева . Информацията за нея беше нищожна, а обстоятелства към биографията ѝ можеха да се намерят най-вече от визитката ѝ, изпратена от Има Такъв Народ до Българска телеграфна агенция.

Според тази информация Бакърджиева е с 12 години стаж в държавната администрация и е работила в институции на Европейския съюз (ЕС). Започва кариерата си като правист в Министерството на земеделието и храните, където е взела участие в подготовката на нормативни актове.

От 2011 до 2014 година работи в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) като се занимава с юридическа и експертна активност в региона на правото на Европейски Съюз. По-късно е експертен представител на Министерство на околната среда и водите в Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз. През 2018 година е ръководител на работна група Околна среда към Съвета на Европейски Съюз.

От профила ѝ в бизнес обществената мрежа LinkedIn излиза наяве, че от лятото на предходната година Бакърджиева е зам.-директор и юридически консултант на “Органик Серт”.

Именно фамилната компания “Органик Серт” става причина за поредност разкрития, които водят към брачна половинка на Бакърджиева – Живомир. Към момента Живомир Бакърджиев излежава присъда за обир. Присъдата е доказана от Върховния касационен съд (ВКС).
Семейният бизнес с Живомир Бакърджиев
От уеб страницата на компанията “Органик Серт” ООД може да се смъкна бланка с декларация за единодушие за обработка на персонални данни, в която посоченият телефонен номер за контакт съответствува с телефонен номер за контакт, оповестени в Търговския указател в партидата на друго юридическо лице - “Де Юре Авис” ЕООД, сочи изследване на програмиста Васил Величков, оповестено в

Справка на “Свободна Европа” в онлайн регистрите демонстрира, че до края на предишния месец “Де Юре Авис” е била 100% благосъстоятелност на номинираната за екоминистър Силвия Здравкова Бакърджиева.

Тази връзка удостоверява записа от биографията ѝ в.

Потвърждава и друго: информацията, оповестена от “24 часа”, че 41-годишната Бакърджиева който има компания за еко земеделие.

От компаниите и имената в регистрите пък се стига до името на брачна половинка на Бакърджиева – Живомир. Проследяване на записите демонстрира, че и той и брачната половинка му трансферират в границите на няколко месеца собствеността си от “Органик Серт ” и “Де Юре Авис” на разнообразни лица, като в последна сметка към този момент притежатели са Надка Здравкова и Здравко Здравков.
Търсенето в Гугъл и една присъда
Семейният бизнес води до още едно събитие, което може да се открие с просто търсене в Гугъл, разкрива блогът на Васил Величков.

Чрез интернет търсачката при изписване на “Живомир Тодоров Бакърджиев” (с кавички) се стига до “на делата в Специализирания углавен съд, свързани с проведена престъпност (мерки 41 и 42 от Плана за деяние за осъществяване на рекомендациите от Доклада на Европейската комисия)”. Списъкът е оповестен на уеб страницата на Върховния касационен съд и съдържа подсъдими лица по разнообразни знакови каузи.

В този лист попада и подсъдимо лице на име Живомир Тодоров Бакърджиев. Според обява в “” през април предходната година Живомир Тодоров Бакърджиев е наказан дейно на последна инстанция на 4 години затвор.

Присъдата е обвързвана с активността на незаконна група “Гастрольорите”, в която влизат Бакърджиев и още четирима подсъдими. Осъдени са за среднощен опит за кражба от къщата на предприемача Васил Джуров в Свети Влас.

Според медийни изявления през 2012 година полицията е съумяла бързо да хване тогавашните обвинени, защото те са били проследявани. Проследяването се е наложило поради подозрения за обир на трезор в София, който след това не е потвърден.

През април предходната година делото дефинитивно приключва с неоправдателни присъди за всички от групата. Живомир Бакърджиев би трябвало да излежи 4 години дейно.
Превръщане на почтени жители във виновни”
Потърсена за коментар от Свободна Европа брачната половинка на Живомир Баркърджиев и претендент на Има Такъв Народ за министър на околната среда Силвия Бакърджиева посочи, че не би желала да разяснява “никакви въпроси от персонално естество”.

Бакърджиева добави че ще си разреши да каже, че “предвид правосъдната система в България, правоприлагането и това, което се случваше последните 10 години, т.е. цялата поквареност, напълно умерено може да докара до преобразяване на почтени жители във виновни”.

Номинираната за екоминистър акцентира, че желае да обърне внимание “в кой съд е обсъждано делото на първа инстанция”. Първа инстанция по делото на така наречен “Гастрольори” е Специализираният углавен съд.

“Това би трябвало да ви даде доста обяснения”, сподели Бакърджиева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР