Когато в началото на 2022 г. пандемията изпрати всички по

...
Когато в началото на 2022 г. пандемията изпрати всички по
Коментари Харесай

Защо през 2022 г. купувахме по-малко компютри

Когато при започване на 2022 година пандемията изпрати всички по домовете, продажбите на преносими компютри и настолни компютри се изстреляха в облаците, като даже се стигна до дефицит на съставни елементи.

Този резултат наподобява завърши публично през 2022 година, откакто неотдавна от организацията Canalys оповестиха, че през миналата година пазарът на компютрите се е свил с малко над 16%. 

През последното тримесечие спадът е бил с цели 28.5% по отношение на същия интервал предходната година, като това е четвърто следващо тримесечие на стесняване, сочат данните. 
 Снимка 602651
 

Интересно обаче е да отбележим, че продажбите на настолни и портативни компютри не престават да са с към седем % по-високи спрямо 2019 г. 

Понижението в търсенето се дължи и на инфлацията и по-трудната икономическа конюнктура в международен проект през миналата година, споделят анализаторите. 
 Снимка 602650
 

Въпреки разтърсванията Lenovo продължава да е компанията с най-вече продадени компютри, като след нея се подреждат респективно HP, Dell, Apple, Asus и Acer.

Единствената измежду тях, която е приключила годината с растеж в продажбите, въпреки и единствено от 3.6%, е Apple. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР