Когато в късна есен топлите дни са все по-редки, а

...
Когато в късна есен топлите дни са все по-редки, а
Коментари Харесай

Защо е комфортно и изгодно да се отопляваме с климатик

Когато в късна есен топлите дни са все по-редки, а нощите са студени, потребността от дейно отопление става все по-належаща. Ако не сте свързани с централна отоплителна система и до момента сте употребявали печка на твърдо гориво, евентуално се замисляте за по-чисто и комфортно отопление.
Не единствено за зимата, само че и за преходни сезони като есен и пролет най-комфортно и дейно е отоплението с климатик. Ще можете и да охлаждате помещението през лятото, а това значи, че имате нужния комфорт целогодишно.
Проучвайки опциите на пазара, ще можете да разгледате предложенията на разнообразни производители, които може да включват и климатици най-вече за изстудяване. Съвременните модели са оптимално ефикасни и в двата режима, с помощта на инверторната технология. Така че избирайки модел, съгласуван с вашите условия, желания и благоприятни условия, ще имате редица изгоди.
 
Икономична и ефикасна работа
Съвременните климатици създават до 5 пъти повече сила от употребяваната. Причината е, че вземайки безвъзмездна топлота от въздуха, уредът я придвижва в помещението като потребна сила. Потреблението на сила спрямо другите електроуреди за отопление е по-малко и надлежно разноските за ток са по-ниски.
Ако изберете климатик от по-висок клас, осъществената спестовност ще бъде забележителна. Освен това, такива уреди работят при доста ниски температури, да вземем за пример при -20°. Изразходват сила от приблизително 0.8-1kW, а отдават топлота 4-5 пъти повече.

Чисто отопление
За разлика от твърдото гориво като дърва и въглища, климатикът няма да замърсява дома ви. Отоплението с него е по-екологично, тъй като въздухът няма да бъде кондензиран с нездравословни миризми.

Комфорт и успокоение
С климатик у дома ще избегнете чистенето на печка или камина. При съществуването на Wi-Fi надзор ще можете да зададете мечтаната температура от разстояние посредством смарт телефона си и да се приберете след работа в топъл и комфортен дом.

Без условие за ежедневна поддръжка
Подобно на друга техника, и климатикът изисква поддръжка, само че не и ежедневна. Достатъчно е един път месечно да почиствате филтрите и да вършиме профилактика на телата веднъж в годината.

По-чист въздух
Иновативните технологии за филтриране на въздуха, вградени в климатиците, оказват помощ да се понижи количеството прахуляк и разнообразни алергени, което предотвратява появяването на астма или други дихателни проблеми. Филтрите мога да бъдат йонни, кахетинови, карбонови и други Най-добрите модели имат плазма филтър, който отстрани бактерии и вируси. Неутрализирането на другите замърсители ще ви разреши да дишате чист и пресен въздух, а освен да се наслаждавате на удобна температура.

Много функционалности
Климатикът освен може да пречиства въздуха и да бъде следен от разстояние, само че има и други потребни функционалности. Част от тях са общоприети и са присъщи за всички климатици, а други – единствено за обособени модели. Сред най-популярните са:

Автоматичен въздушния поток
Системата се грижи въздушната бликам да не се насочва непосредствено към хората в стаята, а я разпределя отмерено. С функционалността „ Интелигентно око ” даже може да се отчетат параметри като качество на въздуха, мокрота и други

Режим цялостна мощ и пестелив режим
Когато зададете на климатика да работи на цялостна мощ, смяната на температурата ще бъде доста бърза. С икономичния режим потреблението на електрическа енергия се свежда до най-малко и функционалността може да се употребява, в случай че няма хора в помещението.

Таймер и режим „ Комфортен сън ”
Настройките за работата на климатика посредством таймер са комфортен метод за управление на температурата съгласно потребностите ви. В режим „ Сън ” ще имате удобна температура през нощта.

Тиха работа
Някои климатици имат спокоен режим и по ваше предпочитание равнището на звук може да се понижи до 3dB. Стандартният режим при новите климатици е 19-21dB.

Топъл старт
При отопление с климатик, с помощта на тази функционалност, при стартирането на климатика ще се предотврати изпускането на леден въздух. Едва когато се увеличи температурата на топлообменника, вътрешният вентилатор ще се задвижи.

Самопочистване
Функцията не значи, че климатикът няма да се нуждае от ежемесечно разчистване на филтрите и годишна профилактика. Функцията е обвързвана със задействане на вътрешния вентилатор при изключване на климатика. Така става изсушаване на тялото, с цел да се предотврати задържането на влага и развиването на плесени.

Самодиагностика
Функцията разрешава уредът самичък да дефинира какъв е казусът. Изписаният на екрана сервизен код ще ви насочи какъв е той.
Въпреки че това са множеството от топ функционалностите на климатиците, с развиването на технологиите те освен се усъвършенстват, само че има и наклонност да се появят нови.
Сигурно е, че с избора на климатик вие си осигурявате благонадежден, безвреден и ефикасен апарат за отопление. Получавате тиха и спокойна среда за работа и отмора. След в детайли изследване ще откриете климатик, който е усъвършенстван за отопление и при доста ниски температури, като в това време е и пестелив. Може да се наложи да инвестирате повече, само че за малко време ще възстановите средствата си, като в това време си гарантирате топлота и комфорт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР