Когато удари през март 2020 година, Ана, млада жена от

...
Когато удари през март 2020 година, Ана, млада жена от
Коментари Харесай

Коронавирусът - между манипулациите и скритите истини

Когато удари през март 2020 година, Ана, млада жена от Брадфорд, чака интервенция за ендометриоза. Операцията е анулирана, оставяйки я в мъчителна болежка. Тя е принудена да затвори бизнеса си, малко студио за татуировки, което е отворила две години по-рано, на 24-годишна възраст. Вече не може да заплаща за седмичните съвещания. Нейният сътрудник губи работата си. Ана е уверена, че в случай че хване Ковид, ще почине. „ Бях като в ужасна капсула, непрестанно пусках новините, плачех, тревожех се, паникьосвах се “, споделя тя.
В продължение на седмици тя с неспокойствие чака вести за поддръжка за затворени компании. Паричната дотация, когато най-сетне идва, надалеч не стига. Другите бизнес разноски - застраховки, сметки - отиват по кредитната й карта. Тя стартира да обмисля самоубийство.
 Любител на конспирациите унищожи стотици ваксини против ковид Любител на конспирациите унищожи стотици ваксини против ковид
Фармацевт от щата Уисконсин унищожил стотици дози от имунизацията на Модерна против ковид, тъй като бил последовател на тайните...
Чувствайки се изоставена от държавното управление и разочарована от ежедневните брифинги в медиите, Ана и нейният сътрудник стартират да наблюдават онлайн информациите за вируса. Във Фейсбук, Instagram и YouTube те се натъкват на теории за произхода на ковид, за които всеобщите медии не приказват - че е планиран в лаборатория в Китай, да речем, или че е бил изкуствено обвързван с ХИВ. Някои от тях наподобяват неправдоподобни за Ана, само че са задоволителни, с цел да я убедят, че медиите не разриват цялата история.
„ Много хора споделяха: „ Дори и да умреш от инфаркт, те ще го показват като гибел от Covid “. Разглеждах това и какъв брой хора, които са умряли, са имали предходни здравословни проблеми “, споделя тя. „ Трябваше да се усещам по-добре, с цел да не се опасявам толкоз. “
До нея доближава изглеждащ като теоретичен материал, който твърди, че PCR тестванията с тампони за гърлото и носа, които се смятат за " златен стандарт " в тестването за Covid, водят до голям брой подправени позитивни резултати. Тя прочита за цената на блокировките и по-приемливия метод на Швеция. За смъртността - 1% въобще не звучи толкоз ужасно. Погледнато по различен метод, 99% са оживелите. В края на първото заключване Ана към този момент не се опасява. Тя е ядосана. „ Бях заключена в дома си в продължение на четири месеца, в безспорна мъка, без поддръжка за психологично здраве, без финансова поддръжка “, споделя тя.
Ана не е единствената с такова прекарване. През първите няколко месеца от пандемията необятно придвижване се сплоти онлайн. В най-крайния ъгъл бяха искрено отричащи Covid, тези, които имат вяра, че вирусът не съществува и пандемията е измислена., написа Самира Шакъл за " Гардиън ". От другата страна бяха Covid-скептиците или анти-локдаунците, които смятаха, че цифрите са пресилени или че държавното управление има прикрит претекст за ограничение на свободите. През миналата година тези възгледи привлякоха от ден на ден и повече последователи. Понякога най-екстремните деятели предприемаха директни дейности: подпалваха уреди за 5G, за които подозират, че популяризират вируса, влизаха в отделенията на Covid и се опитваха да снимат празни коридори и да ги разгласяват като „ доказателство “, че обществеността е излъгана за броя на болните и умиращите. В навечерието на Нова година доктор в болничното заведение „ Сейнт Томас “ в Лондон снима навалица от протестиращи, събрали се на открито, държащи плакати и скандирайки „ Covid е машинация “. „ Много хора мислят, че те са единствените, които считат по този начин, а не са “, сподели английският предприемач Саймън Долан през януари.
В началото на пандемията Долан, който е притежател на чартърна самолетна компания и живее в Монако, се опита да потвърди посредством съда, че блокирането е нелегално. Случаят се провали, само че защото притегли вниманието на медиите, хората се свързаха с него, с цел да изразят поддръжката си - най-вече притежатели на дребен бизнес и други, директно наранени от строгите правила за заключване. „ Има хиляди и хиляди, които считат, че тези неща са в действителност пресилени и има нещо мътно в това ".
 Пандемия или инфодемия: Теории на конспирацията към COVID-19 Пандемия или инфодемия: Теории на конспирацията към COVID-19
С настъплението на ковид по света стремително започнаха да се популяризират всевъзможни теории на конспирациите, свързани с не...
Въпреки че това са отзиви на малцинството, социологическите изследвания демонстрират, че броят им е забележителен. Проучване на YouGov през октомври откри, че броят на хората във Англия, които считат, че смъртността от Covid е пресилена, е към 20%, написа БГНЕС.
Ковидният песимизъм не се лимитира единствено до една демографска група. Много сметки във Фейсбук се ръководят от крайградски майки, които разгласяват мемове за деца, травмирани от маските. Други Covid-скептици, изключително някои постоянни участници в уличните митинги, са членове на крайнодесните и футболни хулигански групи. Други пък са влезнали в придвижването посредством различни общности, водещи диалози в Telegram за илюминатите. Някои са просто като Ана, притежатели на дребен бизнес, претърпели огромни персонални последствия през последната година. Всички споделят убеждението, че виждат нещо, за което мейнстриймът е кьорав.
Тъй като разпространяването на имунизациите продължава да записва впечатляващи числа и рестриктивните мерки за блокиране се облекчават, може да се чака привлекателността на придвижването да отшуми. Но наподобява вместо това има възобновена сила. „ Много от тези организации са тук, с цел да останат под една или друга форма “, сподели Дейвид Лорънс, който наблюдава дезинформацията за антиекстремистка организация. „ Те може да се ребрандират, може да изместят фокуса, само че доста хора повече или по-малко са се отказали от естествения си живот, с цел да създадат това. Те в действителност са във вътрешността в това. Те няма да се откажат толкоз елементарно. "
От стотиците сметки във Фейсбук и Instagram, разпространяващи дезинформация за Covid, три организации се появиха по време на първото блокиране, с цел да преобладават на сцената: Stand Up X, с 40 000 почитатели във Фейсбук, преди да бъде отстранен през септември, и оставаща дейна в Instagram и Telegram; Save Our Rights UK, която има 65 000 почитатели във Facebook; и Stop New Normal, обединила се към Пиърс Корбин, брат на някогашния водач на лейбъристите, който постоянно е водещ на манифестации против блокирането. Корбин е един от четиримата претенденти против блокирането, които се кандидатират за кмет на Лондон през май.
От април 2020 година и трите групи стартират да провеждат дребни митинги и на 16 май те притеглят национално внимание, когато протестиращи се сблъскват с полицията в Хайд Парк в Лондон. Корбин беше задържан дружно с още 18 души. Повечето групи останаха фокусирани върху интернет активизма. Има и такива с по-екстремно наличие - хора, които разгласяват за държавното управление, употребяващо ваксини за имплантиране на микрочипове в мозъка, или за Новия международен ред - дългогодишна тайна доктрина, съгласно която сенчестият хайлайф скрито възнамерява да реализира международно тоталитарно държавно управление.
 Конспиративни теории за Коронавирус имунизацията превзеха Англия Конспиративни теории за Коронавирус имунизацията превзеха Англия
Първите имунизирани в света станаха Маргарет Кийнън на 90 година и Уилям Шекспир на 81 година.. И макар че 60% от британците са оптимисти по...
Първото предписание на всяко подмолно придвижване е, че никой не желае да бъде именуван теоретик на конспирацията. Ковидните конспирации постоянно се показват под формата на комплицирани, псевдотехнически документи. „ Ако не желаете да бъдете уверени, това няма да се случи “, споделя Джон Рузенбек, учен от Кеймбридж, който учи дезинформацията.
През септември, когато набъбна загрижеността за разпространяването на дезинформацията, Фейсбук закри някои от най-големите скептични групи за Covid, сред които Stand Up X. Повечето мигрираха към Instagram, който, макар че е благосъстоятелност на Фейсбук, не е последовател на същите ограничения. Всички съществени групи използваха към този момент каналите си в Telegram, значително немодерирано приложение за известия. Платформата не е толкоз необятно употребена като Фейсбук - множеството от главните скептични групи за Covid в Telegram имат сред 5 000 и 15 000 консуматори - само че полемиката е оживена, като членовете разменят хиляди известия дневно.
Covid-скептицизмът е световен феномен. Въпреки че неговите централни правила са относително поредни - че пандемията е пресилена или че сме били излъгани за произхода й или че тя прикрива нещо по-зловещо - той има разнообразни отблясъци по целия свят. В Съединени американски щати доста Covid-скептици са също и либертарианци, или покровители за правата на оръжията да вземем за пример. В Германия митингите против блокирането, привлекли десетки хиляди хора, се разпространяват и от време на време провеждат от крайната десница. Във Франция, която към този момент е една от най-колебливите страни във връзка с имунизациите в света, Covid-скептиците обърнаха съществуващите съмнения към огромните фармацевтични компании и продажните политици. Във Англия Covid-скептицизмът постоянно се формулира по посока на главните ни права и свободи: правото на митинг, правото да се прехранваме, правото да вземаме лични решения.
Луси е в края на 20-те си години, актриса, останала без работа и обществено изолирана по време на заключването. Джулия е на към 50 години и от дълго време е подозрителна към имунизациите. Луси в никакъв случай преди не е вярвала на сходни неща, само че колкото повече чете, толкоз по-убедена е, че пандемията е пресилена и че блокирането е средство за увеличение на контрола от страна на държавното управление. „ Загубих другари “, сподели тя. „ Ако тази година не излезем от блокирането, евентуално ще се самоубия. Не съм единственият човек, който се усеща по този начин. " Джулия пък споделя: " Наистина се опасявам какъв брой хора ще вземат тази генно-променяща ваксина. "
Тъй като програмата за имунизация в Обединеното кралство набра скорост през февруари и броят на инфекциите спадна, Борис Джонсън разгласи пътна карта за блокиране. Той беше посрещнат с предсказуем песимизъм от страна на антиблокинга. „ При съблюдаване на изискванията... ще получите независимост на края. Или това, което мислите, че е независимост “, разгласява в Instagram фризьорът Шиниъд Куин.
 „ Тренд ”: 40% от българите считат ковид за биологично оръжие „ Тренд ”: 40% от българите считат ковид за биологично оръжие
40% от българите са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие, основано за да се понижи популацията на земята. Малко над една...
Групата " Keep Britain Free " написа в Туитър, че Джонсън „ е оглавил най-голямото заличаване на нашите свободи през последната година “. През последните седмици уличните митинги се завърнаха с сила, невиждана от есента.
На 20 март в Лондон се организира митинг за отбелязване на година от началото на заключването. Малко дете ми подаде брошура, в която пишеше: „ SOS - какво се случва с нашия свят? “ Не един човек носеше шестолъчна жълта звезда, напомняща на тези, които евреите бяха принудени да носят в нацистка Германия, с надпис „ Covid ”. Хора бяха пътували от цялата страна. Мъж на към 40 сподели: „ Това е най-голямата машинация в международната история. Да се превърнем в комунистическа страна като Китай. Това ли желаете? " Той добави, че страната ще бъде „ заключена нелегално най-малко за две години “ заради измислени разновидности. Присъстващите в демонстрацията евентуално бяха към 10 000.
Не всички, които необятно поддържат идеята, стачкуват по улиците, само че множеството се усещат отчуждени и песимистични по отношение на това, че блокирането фактически облекчава. Ендометриозата на Ана се утежни през зимата и тя претърпя тежка нежелана реакция към анестезията. Тя съвсем умря. „ Ако сътрудникът ми беше направил това, което държавното управление направи през последната година, щяха да бъдат повдигнати обвинявания за корист: за възбраната да работя, да не виждам фамилията си, да не виждам приятелите си, да разгадавам единствено на себе си за пари ", споделя тя с мъка.
Ана схваща за какво възрастните хора одобряват имунизацията за Covid, само че усеща, че младежите са „ принудени “ и се тормози, че тя е „ пробна “. Месеци наред антиблокиращите групи предизвестяват за имунизационните паспорти; държавното управление в този момент приказва съществено за тази опция. „ Наричаха ни теоретици на конспирацията, само че в този момент тези неща несъмнено се случват “, сподели ми тя. „ Със сигурност съм разочарована от държавното управление и в никакъв случай повече няма да му се доверя. “
За множеството хора е елементарно да подценен обстоятелството, че този песимизъм към момента съществува, само че тази загуба на доверие ще откри различен израз, когато пандемията в последна сметка завърши.
 Фейсбук вкарва нови регулации в България, свързани с COVID-19 и конспирации Фейсбук вкарва нови регулации в България, свързани с COVID-19 и " конспирации "
Фейсбук вкарва нови регулации в България и Унгария. Екип ще ревизира изявления в обществената мрежа за погрешна или подвеждаща информа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР