„Когато учите, участвате в организации или работите, винаги го правете

...
„Когато учите, участвате в организации или работите, винаги го правете
Коментари Харесай

Кметът на Враца към студенти: Учете и работете с желание и със сърце, а не по задължение

„ Когато учите, участвате в организации или работите, постоянно го правете с готовност и със сърце, а не по обвързване. В противоположен случай няма да ви се получава. “. Това сподели кметът Калин Каменов по време на обществената лекция, която изнесе пред студенти на филиала на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ във Враца. Каменов бе първият посетител - преподавател, който откри самодейността на висшето образователно заведение, посредством която ще се канят известни и потвърдили се персони, с цел да изнасят обществени лекции пред студентите.
Форумът бе открит от шефа на филиала проф. доктор Маринела Михова, която съобщи, че първата лекция се организира след Деня на националните будители, с което се потвърждава, че будителството не е единствено един ден. Над 100 студенти, от разнообразни курсове и специалности, участваха на обществената лекция, която се организира в образователна база на филиала.
Темата, която бе разисквана със студентите бе „ Предизвикателството пред младежите “. Кметът показа своя опит и неточности, които е допускал през годините, с цел да покаже, че човек би трябвало да бъде деен и твърдоглав, без значение дали всякога ще успее. „ Успехът не идва от през днешния ден за на следващия ден. Всеки ден учете по нещо ново и потребно, интересувайте се и търсете благоприятни условия, с цел да се развивате. Никога не се тормозете да казвате истината. “, сподели още Каменов.
Пред студентите, кметът описа за ролята му като президент на студентското държавно управление, за назначението му в Агенция „ Закрила на детето “ и по-късно оглавяването на институцията, за позицията си като зам.-министър на младежта и спорта и в този момент като кмет на Враца.
„ Всичко това се е случило с доста работа, само че най-важна е оценката, която ще получите, а тя е доверието на хората. Дадох ви образец с моя живот, с цел да разберете, че нищо не се получава елементарно, а това става, когато имате предпочитание и бъдете упорити. “, добави още Каменов.
Срещата продължи с полемика по въпроси, свързани с културния живот на Враца и просветителни тематики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР