Когато турнето Eras на Тейлър Суифт тръгне в Сингапур следващата

...
Когато турнето Eras на Тейлър Суифт тръгне в Сингапур следващата
Коментари Харесай

Турнетата на поп звездите и футболните мачове като подкрепа за местния туризъм

Когато турнето Eras на Тейлър Суифт тръгне в Сингапур идната година, Риа Игнасио споделя, че ще бъде там без значение дали има билет или не.

„ Ако не съумея да си взема билет, отново ще отида в Сингапур “, сподели той. „ Отивам до паркинга единствено с цел да чуя и усещам осъществяването “, споделя той пред CNBC.

Игнасио е част от възходящата наклонност да се пътува в интернационален проект за музика, спорт и други огромни събития – феномен, подхранван от желанието за безкрайно пътешестване в годините след пандемията.

Пътуванията на хората, с цел да участват на събития, доста са се усили тази година, по данни на Deloitte от месец май.

Въз основа на изследване измежду към 3500 американци, отчетът отбелязва, че най-често срещаните мотиватори за пътешестване - превозване на време с обичаните хора и отмора - остават релативно постоянни.

През 2023 година обаче се следи скок в мотивациите, евентуално потиснати от пандемията – като специфични събития и сантиментални бягства “, се споделя в него.

Пандемията спря пътуванията и огромните спортни и музикални събития, само че „ в този момент несъмнено се случва възобновяване “, сподели жителят на Сан Франциско Фархан Аброл, който участва на Откритото състезание на Франция и Уимбълдън през последния месец.

По-големият напор от хора, искащи да пътуват в чужбина за огромни събития, карат доста от градовете да покачат цените на местата за настаняване в тях. Феновете на Тейлър Суифт харчат приблизително $1330 за билети, храна и пътешестване, съгласно изследователската компания QuestionPro. Но тези, които пътуват в чужбина, евентуално ще похарчат доста повече. Тук се намесват и туристическите компании, които все по-често стартират да провеждат пътувания, свързани с визитата на разнообразни концерти, да вземем за пример.

Развлекателната компания Live Nation започва Vibee през април тази година – стратегия за продажба на пакети за посещаване на музикалния фестивал Austin City Limits през октомври (от $1366), както и „ VIP преживяване “ за присъединяване в шоутата на U2:UV в Лас Вегас по-късно тази година (от $1535), съгласно данни от уеб страницата на компанията.

„ Някои от нашите интернационалните културни събития включват Dancing on the Sand, бягство през уикенда на Бахамските острови “, сподели президентът на Vibee Харви Коен пред CNBC Travel.

Очакваме, че пресечната точка на музиката и пътуването ще продължи да се ускорява “, споделя още той.

Средните цени на хотелите в Съединените щати скочиха с 50%, когато турнето на Тейлър Суифт стартира, съгласно компанията за туристически изследвания Navan.

За да избегне „ астрономически скок на цените “, жителят на Джакарта Уид сподели, че един от неговите другари е резервирал хотел в Сингапур, преди билетите за турнето на Суифт даже да бъдат пуснати в продажба.

Американката Нан Палмеро сподели, че цените за настаняване, както и полетите на Qatar Airways са били повишени за Световното състезание по футбол през 2022 година в Доха.

„ FIFA заключи системата, тъй че не можете да получите настаняване, до момента в който не получите билет за мачовете. Докато успеем да намерим места за настаняване, всички хотели бяха резервирани или поискани за хора, които са пакетирали VIP пакети “, споделя тя.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР