Когато ЦСКА загуби с 5:1 от Рома, на стадион Олимпико

...
Когато ЦСКА загуби с 5:1 от Рома, на стадион Олимпико
Коментари Харесай

Десен, ляв, десен - нокаут и 8:0 за Стойчо Младенов

Когато ЦСКА загуби с 5:1 от Рома, на стадион " Олимпико " в Рим, написах че Жозе Моуриньо и " вълците " са предали скъп урок на " армейския " тим. Само 10 дни по-късно - " алените " демонстрираха, че урокът е теоретичен и нощес, на стадион " Васил Левски ", ЦСКА го съобщи на своя безконечен противник.
 Жозе Моуриньо и Рома предадоха скъп урок на ЦСКА
Жозе Моуриньо и Рома предадоха скъп урок на ЦСКА

" Армейците " би трябвало да се гордеят с представянето си

Развитието беше идентично. По-неопитният, по-слабият, определяният за новобранец тим съумя да поведе. И тъкмо като Рома, в първия миг ЦСКА изпадна в леко комплициране от случилото се. " Червените " обаче съумяха да се отърсят от първичния потрес и още до края на първата част реагираха и съумяха да изравнят. Перфектно центриране на Мазику, чудесно прекъсване с десния крайник от Кери и незабавен шут с левия. За да пристигна и онази 66-а минута, когато Кайседо още веднъж показва бързината си. Еквадорецът задмина Шелис като дребна гара и с прецизен удар с деснячката накара Николай Михайлов да вади топката от мрежата си за повторно.

ЦСКА можеше да вкара и трето и четвърто попадение, само че " сините " оцеляха и в последна сметка изгубиха единствено с 2:1. Левски по този начин и не съумя да заплаши Густаво Бусато и остана с един единствен прецизен удар в очертанията на вратата - този за гола.

Отборът на Станимир Стоилов стартира мощно мача и съумя да обезврежда крилата на " армейците ". Когато ЦСКА атакуваше по фланговете, постоянно двама или даже трима в синьо затваряха постъпите към вратата си. Това неизбежно е обвързвано с доста огромно консумиране на сила и в един миг Левски просто завърши силите и ЦСКА нанесе своя удар. ЦСКА съумя да се възползва от грешките в " синьо " и ги наказа.
 Обратът на ЦСКА против Левски е исторически!
Обратът на ЦСКА против Левски е исторически!

Не се е случвало от над 40 години

Сега малко ще се отклоня от мача. Едно знаме в бранш " Б " ми направи усещане. Сините последователи вееха оранжево знаме с резултат " 8:0 ". Искайки да припомнят на ЦСКА една знакова загуба от Литекс през 1998-а година. Откъде накъде ще развяваш знаме на трети тим, който е постигнал победа над " армейците " преди 23 години? Всъщност в този момент си припомням, че един път цялата хореография им беше със флагове на Литекс, показвайки историята на този тим. Явно доста го обичат и по тази причина даже се изпълниха с много някогашни фрагменти от Ловеч. Няма неприятно.

Може и за друго да са развявали 8:0. Например - тъкмо толкоз са следващите победи на Стойчо Младенов за състезание - 8:0. 8 са и следващите мачове, в които " сините " не съумяват да реализират триумф над ЦСКА(4 победи за " алените " и 4 равенства). 8 е и номерът на най-великия български футболист Христо Стоичков, който нееднократно ги е наказвал. 8 - толкоз са и точките на Левски в шампионата от цели 9 мача досега. За тези които напълно обичат нумерологията - вчерашното дерби се игра на 26-ти септември, а 2+6=8.
 Левски няма победа против ЦСКА в 8 следващи турнирни дербита
Левски няма победа против ЦСКА в 8 следващи турнирни дербита

Най-дългата серия е от 11 мача

Но стига толкоз за науката с числата. Да се върнем към ЦСКА и това, което Стойчо Младенов и тимът му направиха. Не единствено нощес, а от началото на сезона. Треньорът на " алените " би трябвало да бъде поздравен. Той прави същински подвизи. Пое " армейците " в извънредно тежък миг. ЦСКА беше цялостен с играчи в лазарета, настроението в лагера беше минорно, а предстояха доста тежки тествания. " Червените " обаче демонстрираха темперамент, воля, себераздаване и съумяха да влязат в групите на Лигата на Конференциите. В шампионата се движат повече от добре, като са единственият тим, който към момента не е позволил проваляне, а в същото време продължи напред и за Купата на България.

Всичко това беше реализирано с група от едвам 15-16 футболисти. В някои от дуелите ЦСКА едвам успяваше да запълни групата си за мачовете. Едни и същи играчи изнесоха всички борби и към този момент в действителност стартира да се усеща умората в тях. Самият Стойчо Младенов призна това нощес след дербито. Предстоят два мача преди паузата за националните тимове и в случай че " армейците " съумеят да реализират позитивни резултати в тях, то може да се каже, че проектът не е единствено изпълнен, а надвишаващ...и то с доста. ЦСКА има потребност от отмора и това е явно, тимът има потребност да си вземе глътка въздух и да се отърси от всички страсти напоследък. Нивата е към момента доста дълга, а действително нищо не е реализирано. Крачка по крачка, ЦСКА би трябвало да продължи да следва пътя си, а той е явен още от 1948-ма година - напред и нагоре! Както и след мача наставникът на " алените " сподели пред почитателите - " ЦСКА е тук, тук ", сочейки сърцето си. Да - ЦСКА е там за милиони почитатели и те заслужават тази наслада, която тимът им доставя последните месеци.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР