Когато целият ЕС говори в един глас, шансът да намалим

...
Когато целият ЕС говори в един глас, шансът да намалим
Коментари Харесай

Кирил Петков: Като намалим цената на газа, ще намалим инфлацията и цената на всички останали стоки

Когато целият Европейски Съюз приказва в един глас, шансът да понижим цената на газа е доста огромен. Това сподели след съвещанието на Министерски съвет във връзка българското предложение за справяне с растящите цени на европейско равнище министър председателят Кирил Петков.

" Когато понижим цената на газа, ще понижим и цената на тока и това ще понижи инфлацията на всички останали артикули. Време е България да поведе водачеството в тази полемика, тъй като казусът е общ и решението е общо. Вчера бях нотифициран, че предлагането ще бъде включено за разискване в дневния ред на Европейска комисия “, добави още Петков.

Таванът на обезщетенията за скъпия ток за бизнеса се покачва от 250 на 300 лева Очаква се това да коства на хазната 738 млн. лева

Очаква се цената на тока за битовите консуматори да остане непроменена, съобщи министър председателят като посочи, че това е в пълномощията на КЕВР.

" Това е невиждана поддръжка от страна на държавното управление ", разяснява Кирил Петков.

На оперативно съвещание е дискутирано да има дипломатически отговор на изказванията на съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

" Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление. Ще има дипломатически отговор под една или друга форма за изказванията на съветския дипломат. Ще ви осведомяваме когато ограниченията бъдат изпълнени “, разгласи още министър председателят.

Припомняме, че преди дни дипломат Митрофанова съобщи в ефира на телевизия „ Россия 24”, че българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на българското държавно управление против Русия.

„ Народът на България не поддържа реториката и дейностите на своето държавно управление във връзка с специфичната интервенция в Украйна”, уточни тя.

Посланикът означи, че по време на визитата на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, в огромните български градове, в това число Варна и София, са се провели антинатовски манифестации в поддръжка на Русия.

„ Получаваме и писма за поддръжка, а в интернет доста хора сами превеждат уебсайтовете ни от съветски на български”, акцентира Митрофанова. Тя посочи, че това не е позицията на всички хора в България, а на болшинството българи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР