Когато телефонът на IT експерта Калоян Косев звънва в един

...
Когато телефонът на IT експерта Калоян Косев звънва в един
Коментари Харесай

Водещата гейминг компания, която ще ви даде международна кариера от София и ще ви обучи за нея

Когато телефонът на IT специалиста Калоян Косев звънва в един работен ден през месец май 2018 година, той чака всичко друго, само че не и покана за изявление за работа, което ще се организира на английския остров Ман - просто тъй като не е кандидатствал за позиция в чужбина. Обаждането идва от управител в PokerStars, които през днешния ден към този момент са част от Flutter International след може би най-голямото обединение в международната онлайн гейминг индустрия* и която по това време, единствено няколко месеца по-рано, е отворила формалното си посланичество в България, заради което огромна част от процесите по асортимент на личен състав се организират на 3000 км от София. " Следващото изявление би трябвало да е онлайн, ще ти изпратим самолетни билети, а всички направени от теб разноски по пътуването ще бъдат възобновени ", са думите, които чува Калоян и след няколко дни към този момент е на английска територия.

Казва, че след топлото посрещане на летището, в границите на идващите два дни минава през няколко продължителни изявленията с мениджмънта на компанията, след което той се насочва назад към българския офис, а малко по-късно не закъснява и офертата. Калоян освен получава предложение за работа, само че е и един от първите чиновници в софийския екип на компанията. Не след дълго време обаче Калоян получава опция да построи независимо нов екип под себе си. Днес, 5 години по-късно, специалистът управлява към този момент 3 екипа, част от Data & Analytics, които обезпечават може би най-ценния запас за всяка една модерна компания - данните.
 Калоян Косев
Източник:

Калоян Косев

Работи тук, развивай се на всички места

Всъщност, пропътуването на 6000 км за няколко персонални диалога показва значима част от корпоративната просвета на Flutter International - да предизвиква работата сред екипи от целия свят. Друг специалист с който се срещаме - Ралица Руменова, която e част от Learning & Development екипа за образования, споделя, че работи с 15 други сътрудници, от които единствено двама са основани в България. " Имаме 9-10 националности, в това число от страни като Коста Рика и Индия, което е в действителност огромно културно многообразие и обогатява доста връзката ни ", прецизира още тя. Тук е мястото да споменем, че сега в българската компания работят над 700 души, а екипът следва още да пораства.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Друга линия, по която се предизвиква растежа и развиването в компанията, е вътрешната подвижност на гении (т.н. Internal Mobility програми). Всеки чиновник има опцията да направи смяна в позицията си, стига да дава отговор на критериите и изискванията на новата такава и да е сполучливо минал през вътрешния развой по асортимент. " Имаме сътрудник, който стартира работа в отдела за техническо обслужване на чиновниците и който беше решил да потърси друга опция за себе си, с цел да пораства в компанията. Свърза се с мен за позиция, която е за хора със междинен или огромен опит. След изявлението преценихме, че той не е изцяло подготвен за позицията, за която кандидатства, само че все пак го харесахме и му предоставихме опция да стане част от екипа като отворихме специфична позиция за него ", споделя Калоян Косев. В момента този чиновник е един от сполучливите в екипа му и е на път още веднъж да бъде нараснал.

Смяната на позиция обаче не е лимитирана единствено до софийския офис на компанията. Напротив, всеки който е задоволително стимулиран да се развива, може да кандидатства за роля в някоя от другите световни местоположения на компанията - от новата централа в Дъблин, през английската столица Лондон, чак до канадския мегаполис Торонто.
 Ралица Руменова
Източник:

Ралица Руменова

Не единствено да наемаш, само че и да създаваш фрагменти

Когато Божидар Петков стартира работа в PokerStars - световноизвестниятбранд, който по-късно минава под шапката на Flutter International, споделя, че е бил впечатлен от поръчката на компанията да наеме най-хубавите експерти на пазара у нас. По това време едно от посланията на работодателския бранд е We are looking for stars (прев. " търсим звезди ", игра на думи с името на компанията), а той е " трансфериран " от офиса на друга огромна софтуерна компания в София. " PokerStars беше място, за което би трябвало да имаш първокласна автобиография и специалистите, които търсеха отлична работна среда и просвета, желаеха да работят тъкмо там ", спомня си IT специалиста, който дава отговор за сполучливо осъществяване на дилемите и задачите на екип в отдела, разработващ артикул за спортни залагания. Добавя, че през днешния ден, след преобразуването във Flutter International, обстановката не е по-различна, а компанията е надградила още повече в посока създаване на подкрепяща просвета и новаторска среда на работа.

Така да вземем за пример, от Flutter International осъзнават, че не просто би трябвало да наемат хора - тъй като качествените специалисти, в последна сметка, са лимитирано богатство - само че е и належащо да стартират да построяват лични гении в най-търсените нови специалности. Така се ражда концепцията за основаването на лична DevOps академия, която 17 гении приключиха сполучливо в края на м. юни 2023, след сполучливо преминато 12-седмично образование в офиса на компанията. В нея преподават едни от най-опитните чиновници на компанията, които - по думите на Божидар - имат стабилен опит в IT бранша. Иначе казано, скъп опит, който бива предаден нататък. " Идеята е освен да вземаме фрагменти, само че и да връщаме назад към пазара, както и да даваме опция за персонално професионално развиване ", прибавя той.

Структурата на Flutter Internaitonal е проведена по метод, който да подтиква кариерното развиване на всеки един чиновник - без значение от специалност или насъбран опит досега. Сред преквалифицираните експерти има някогашни фармацевти, финансисти, адвокати, военни чиновници и други.
 Божидар Петков
Източник:

Божидар Петков

Формулата 70-20-10

Обучението в компанията не стопира с придобиването на нови познания и умения, а продължава през целия престой на служителя в компанията. " Ние се стараем чиновниците да реализират най-хубавите резултати по време на работата си при нас ", споделя Ралица, чийто екип внедрява най-модерните обучителни практики за постигането на тази цел.

Една от тях е използването на формулата 70-20-10 :
70% on the job learning - учене в процеса на работа, което компанията предизвиква и посредством тъй наречените talent mobility, включващо вдишване на нови функции или планове, както и крос функционални придвижвания, като при предпочитание на чиновниците има и опция за релокация във всяка от страните, където има записано дружество; 20% mentoring - учене посредством другите, обществено взаимоотношение сред сътрудници, buddy стратегии, менторство от по-опитен колега/мениджър; 10% официални курсове;
В този ред на мисли Калоян споделя, че чака от хората в своя екип да отделят на седмица сред 2 и 4 часа за самообразование. Flutter International обезпечава безвъзмезден достъп до международни приети платформи за образование като Udemy и MindTools. В допълнение,всеки управител на екип оказва помощ на своите сътрудници да сформират проект за кариерното си развиване, включващ лист с нужните пълномощия и методите, по които могат те да бъдат добити. Така всеки, който има предпочитание да израства в кариерата си и да пробва нови благоприятни условия, може да реализира развиване с поддръжката на директния си началник.

Koмпaниятa opгaнизиpa и инициaтивa, ĸoятo пoнe eĸипът нa Моnеу.bg нe бeшe cpeщaл дoceгa - вътpeшнoopгaнизaциoнeн фopyм зa ĸapиepa " Career week ", пo вpeмe нa ĸoйтo вceĸи cлyжитeл мoжe дa се концентрира върху кариерното и личностното си развиване, дa oбoгaти знaниятa и yмeниятa cи чpeз мeждyнapoдни лeĸтopи. Така, без даже да напущат офиса в София, звездите на Flutter International могат да стартират да греят по-силно, а за какво не и на друга планета.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,.

*Сливането е от 2020 година сред The Stars Group (част от които са PokerStars) и Flutter Entertainment Plc.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР