Когато светът ти се срине… И те сполети неочакваното… Когато

...
Когато светът ти се срине… И те сполети неочакваното… Когато
Коментари Харесай

Доброто е живо: Цяло село в Карловско се вдигна като един да спасява болния Милен

Когато светът ти се срине… И те сполети неочакваното… Когато загубиш надежда… Тогава на помощ идват приятелите. Милен Гусев от карловското село Дъбене се нуждае от 50 хиляди лв., с цел да бъде незабавно опериран в чужбина. Иначе може да се случи най-лошото. Младият мъж страда от остаряло строшаване на бедрена кост. Травмата е породена преди 3 години от злополука. Следват 8 безуспешни интервенции в България. Има затруднения и раната не може да се калцира. Засега затрудненията са единствено на крайници, в случай че обзет цялото тяло, ще настъпи покруса. Милен получава безусловна поддръжка от брачната половинка си Таня.

Милен и Таня ще заминат за Кайро през октомври и ще стоят сред 5 и 7 месеца, а когато се върне, мъжът ще е изцяло здрав, лекарите подсигуряват това. Освен нужните 50 хиляди лв. за комплицираната интервенция би трябвало да има средства и за престоя на болния и брачната половинка му в чужбина.

Инициативни хора от Дъбене не стопират да събират средства за лекуването на Милен. Всеки обикаля, приказва, споделя във фейсбук, търси помощ, въпреки и минимална. Един продава гоблени, различен картини. И всичко това в помощ на съселянина си. Миналата вечер в читалището в Карлово се стекоха стотици, препълниха залата, разплакаха и Милен, и брачната половинка му с поддръжката, която заявиха. Самодейците от Дъбене, групи от Карловско и дребни гении от района изнесоха прелестен концерт, публиката не спря да приветства изпълнителите. Любимата на генерации фолклорна журналистка Галя Асенова представяше един по един самодейците, които с голямо предпочитание се включиха в идеята „ За Милен… За положително “.

Още при започване на концерта всички билети бяха изкупени, а хората пускаха в пъти повече пари, в сравнение с струваше билетът. Така в края на вечерта се събраха 5560 лв.. До момента благодарение на кметството и кмета на Дъбене Вълко Шойлеков, благодарение на положителни хора има към този момент в наличност общо към 36 хиляди лв.. Необходими са още пари. Нека бъдем хора, дано помогнем да Милен още веднъж да се усмихне, да бъде пълностоен човек, с цел да може да се грижи за фамилията си.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи посредством ДАРИТЕЛСКИТЕ КУТИИ, публикувани в цялата община Карлово и в с. Стряма, с PayPal или посредством

НАБИРАТЕЛНАТА СМЕТКА:

IBAN: BG65IORT80487088662000
Титуляр: МИЛЕН ВАСИЛЕВ ГУСЕВ
BIC: IORTBGSF


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР